Ραγκούσης: Οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα είναι μία πολύ μεγάλη ήττα για τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ

«Οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα είναι μία πολύ μεγάλη ήττα για τον Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης όχι απλώς επανέλαβε όσα είπε χθες τέσσερις φορές ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά το τεκμηρίωσε. Το τεκμηρίωσε με ένα συγκεκριμένο σκεπτικό και με ένα συγκεκριμένο επιχείρημα για το τί ακριβώς πρόκειται ενδεχομένως να συμβεί αν βρεθεί η χώρα στα χέρια μίας υπηρεσιακής κυβέρνησης, με τον Ερντογάν απρόβλεπτο κτλ.» ανέφερε αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και συνέχισε: «Με τον Ερντογάν όχι απλώς απρόβλεπτο αλλά επιτιθέμενο μέσω υπερπτήσεων και σωρείας δηλώσεων. Με τον Ερντογάν σε τέτοια κατάσταση, ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που τροφοδότησε την πολιτική ζωή του τόπου με το σενάριο των πρόωρων εκλογών και με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Ήταν αυτός που την ώρα που ο Ερντογάν έκανε υπερπτήσεις πάνω από την Αλεξανδρούπολη συναντούσε υποψήφιους πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας για να ανακοινώσει την εκλογική περιφέρεια στην οποία θα “κατέβουν”. Αλλά πέραν αυτού, γιατί θα μπορούσε κανείς να προχωρήσει το σκεπτικό του και να πει “εντάξει είδε, έκανε λάθος, διορθώθηκε”, νομίζω ότι αυτό που προφανώς απορρέει από αυτό που σήμερα είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι η λογική συνέχεια αυτού που όλοι γνωρίζουμε ως δόγμα σε αυτές τις περιπτώσεις. Τι γνωρίζουμε ότι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις; Ισχύει ότι ένας πρωθυπουργός κάνει πρόωρες εκλογές όταν ξέρει ότι θα κερδίσει»

«Για να μην κάνει τις πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκίνησε να τις πραγματοποιήσει και οργανώθηκε να τις πραγματοποιήσει, νομίζω ότι αυτό που συνεπάγεται και αυτό που σημαίνει είναι το απλό. Ότι ξέρει ο κ. Μητσοτάκης πολύ καλά ότι για αυτόν τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα στην κοινωνία και είναι απολύτως βέβαιο ότι θα γίνονται ακόμη πιο άσχημα το επόμενο διάστημα σε σημείο που αν πούμε ότι οι εκλογές του Φθινοπώρου θα μπορούσε να είναι ένα ντέρμπι μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τότε είναι βέβαιο ότι οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα είναι μία πολύ μεγάλη ήττα για τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία» κατέληξε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ