Πρόταση δυσπιστίας: Η ώρα των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή – Το απόγευμα η ψηφοφορία

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ .

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης, η οποία, για να γίνει δεκτή πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα «διασταυρώσουν τα ξίφη» τους στη Βουλή. Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι είναι μια διαδικασία που δίνεται η δυνατότητα για σύγκριση ανάμεσα στην τετραετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σε εκείνη της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα θέσει τα ζητήματα του κράτους Δικαίου και της διαφάνειας καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί για τα όσα έχει πει η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα για σακούλες με μαύρο χρήμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει επισταμένως το θέμα των παρακολουθήσεων εκτοξεύοντας τα «πυρά» προσωπικά στον Πρωθυπουργό και θα μιλήσει για τακτικές αντιπερισπασμού από πλευράς της κυβέρνησης για να αλλάξει η ατζέντα.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας στη Βουλή με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα επιβεβαιώσει πόσο συμπαγής είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ταυτόχρονα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε χθες ότι «σε καμία περίπτωση η συζήτηση αυτή στη Βουλή δεν επηρεάζει τις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς του Πρωθυπουργού για τις επόμενες εκλογές» και η κυβέρνηση θα συνεχίσει με τον προγραμματισμό του έργου τους μέχρι την προκήρυξη των εκλογών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ