Πρόταση δυσπιστίας – Κώστας Τσιάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μία απέλπιδα προσπάθεια να βυθίσει ξανά τον τόπο σε μια νέα αβεβαιότητα

Η πρόταση δυσπιστίας επαναλαμβάνεται σαν φάρσα για τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως είναι βέβαιο ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα επιτρέψουν ξανά μια τραγωδία για την χώρα”, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση της ΝΔ ως την μοναδική επιλογή για να συνεχίσει η πατρίδα μας στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, της ανάπτυξης και της ασφάλειας.

Ο κ. Τσιάρας, χαρακτήρισε “άσφαιρη και άστοχη” την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ αφού θα αποδειχθεί την Παρασκευή ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής, ενώ επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε το τελευταίο του χαρτί προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις ενώ η συζήτηση που έθεσε ως κέντρο της πρότασής του, έχει εξαντληθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε και ψήφισε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μέσω του οποίου καθορίζεται το θέμα της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και η ίδια η διαδικασία που αφορά στη λειτουργία της ΕΥΠ.

“Αυτό τελικά που επιχειρεί σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση με αυτή την συζήτηση είναι αυτό που οι Γάλλοι το λένε “ντεζα βού”, “κάτι που μόλις έχουμε ξαναδεί”. Εμείς στην Ελλάδα λέμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα και ενίοτε εξελίσσεται ως τραγωδία για τους ίδιους τους εμπνευστές της” είπε ο κ. Τσιάρας, ο οποίος εκτίμησε ότι η σημερινή αυτή πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ είναι που ξυπνάει τις μνήμες του 2014, “τότε που πάλι ως αντιπολίτευση επιχειρούσε και τελικά κατάφερε με την σύμπραξη κάποιων ακραίων δυνάμεων να αναχαιτίσετε την μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας και την έξοδό της στις αγορές”.

“Τελικά κατάφερε να βυθίσει τη χώρα σε ένα νέο κύκλο ύφεσης. Δεν ξεχνάνε οι Έλληνες πολίτες τα κάπιταλ κοντρόλ και τις κλειστές τράπεζες, ούτε τί τους είχε συμβεί εκείνη την περίοδο και το χειρότερο δεν ξεχνάνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε καινούργιο κύκλο ύφεσης και στασιμότητας, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατάφερε να κλείσει οριστικά όταν τον Αύγουστο του 2022 ολοκληρώθηκε η μεταμνημονιακή εποπτεία την οποία υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ” είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και συνέχισε τονίζοντας ότι και σήμερα βρισκόμαστε ενόψει της μεγάλης εθνικής επιτυχίας που είναι η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η οποία θα ξεκλειδώσει τις αγορές χρήματος και θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στην εθνική οικονομία.

“Ακόμη και γι αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ακόμη μία απέλπιδα προσπάθεια να βυθίσει ξανά και τον τόπο και την οικονομία σε μια νέα αβεβαιότητα”, εκτίμησε ο κ. Τσιάρας και προσέθεσε πως αυτό προσπαθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το κάνει επικαλούμενοι δήθεν το κράτος δικαίου. “Έχει όμως εικόνα για το κράτος δικαίου επί των ημερών του;” αναρωτήθηκε και εξήγησε: “Διότι για να μιλά κανείς για κράτος δικαίου πρέπει να υπάρχει μια σταθερή αντιπαραβολή για το τί συνέβη επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη υπάρχει αναπάντητο το ερώτημα του γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να υποβιβάσει το αδίκημα των τηλεφωνικών υποκλοπών από κακούργημα σε πλημμέλημα; Γιατί στην ΕΥΠ οι δύο εισαγγελείς έγιναν ένας με παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;”. Προσέθεσε πως αν αναφερθεί κανείς στον Ποινικό Κώδικα και όλα αυτά τα ζητήματα θα διαπιστώσει ότι δεν δημιούργησαν απλώς ανασφάλεια και προβληματισμό στην ελληνική κοινωνία, αλλά δημιούργησαν μεγάλη ανησυχία, μεγάλο φόβο και την αίσθηση ότι δεν υπάρχει ένα κράτος που μπορεί να προστατεύει τον πολίτη. “Με τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αυτό και μόνο γι αυτό το λόγο βρεθήκε απέναντι σε μια δική του ανακολουθία” είπε και αντιπαρέβαλλε την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια, ειδικά στο χώρο της Δικαιοσύνης, η οποία – όπως ανέφερε – ήταν μια προσπάθεια που στόχευσε σε μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό, μια προσπάθεια η οποία επιβεβαιώθηκε σε πολλές επαναλαμβανόμενες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε αντιδιαστολή με το τί συνέβαινε επί των ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

“Αλήθεια όταν κανείς μιλάει για το κράτος δικαίου, μπορεί να αποκρύπτει ότι δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορούμενοι στο Ειδικό Δικαστήριο; Αυτό είναι ένα ζήτημα που από την πρώτη του στιγμή δημιουργεί το ερώτημα για το πως αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ το κράτος δικαίου” υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και προσέθεσε πως όλα αυτά έχει την δυνατότητα να τα λέει διότι η συζήτηση σε μια πρόταση δυσπιστίας είναι μια γενικότερη συζήτηση στην οποία μπορεί κανείς να διαπιστώσει τί συνέβαινε στην μία περίπτωση και τί συνέβαινε στην άλλη.

“Επιχειρείτε να στηλιτεύσετε την κυβέρνηση για διαφθορά και την κατηγορείτε ότι λυμαίνεται το ημόσιο χρήμα. Σε ποιούς απευθύνονται αυτές οι κατηγορίες; Απαντήσατε για τις μαύρες σακούλες με προορισμό τα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ; Θα μιλήσετε γι αυτό; Η μόνη ρητορική είναι να μέμφεται κανείς την κυβέρνηση όταν ειδικά αυτό το διάστημα υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες οι οποίες αναφέρονται σε πρακτικές που χρησιμοποιούσε η προηγούμενη κυβέρνηση; Σε αυτή τη λογική θα έπρεπε να είναι κανείς πιο προσεκτικός” είπε ο κ. Τσιάρας προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επικαλούμενος την αποστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κατανοεί και συμπονεί τους βουλευτές της ΝΔ, ο υπουργός Δικαιοσύνης την επέστρεψε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: “Εγώ σας συμπονώ και σας κατανοώ κύριοι συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπλίτευσης. Διότι οι Έλληνες πολίτες δεν βρίσκονται στο 2014. Έχει μεσολαβήσει το κρίσιμο χρονικό διάστημα μέχρι το 2019 που δίνει την ευκαιρία να συγκρίνουν και να κρίνουν, να καταλάβουν ποιά ήταν αυτή η κυβέρνηση που επέβαλλε δεκάδες φόρους, συρρίκνωσε το εισόδημα του πολίτη, δημιούργησε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και ποιά είναι η κυβέρνηση που μειώνει τους φόρους και ενισχύσει τους πολίτες, ειδικά τους πιο αδύναμους και τους κάνει να νιώσουν πιο ασφαλείς. Και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, με πανδημία και μια οικονομική κρίση, που δημιουργήθηκε από την ενεργειακή κρίση, η οποία ποτέ δεν θα μπορούσε να μπει στον υπολογισμό μιας κυβέρνησης, η οποία είχε ως στόχο την ανάπτυξη της Οικονομίας. Και θα συγκρίνουν επίσης οι Έλληνες πολίτες ποιά ήταν η θέση της χώρας μας στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Που είχε καταντήσει να είναι παρίας, να μην την υπολείπτεται κανείς ενώ σήμερα με αυτή την κυβέρνηση και αυτό τον πρωθυπουργό διαμορφώνει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα μέσα από τις δικές της προτάσεις. Οι Έλληνες πολίτες θα θυμηθούν την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό ότι οι μετανάστες λιάζονται και μετά εξαφανίζονται, η οποία δεν είχε καμία δυνατότητα να συναντηθεί με την κοινή λογική κι αν δεν υπήρχε αυτή η κυβέρνηση να κρατήσει τη χώρα ζωντανή, η πραγματικότητα θα ήταν εντελώς διαφορετική. Για να μην μιλήσουμε για το θέμα του μικρού κοριτσιού που ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε προωτοσέλιδο και το ανέδειξε στα ευρωπαϊκα φόρα ενώ τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ένα ψέμα”.

“Σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης, η ΝΔ έχει την δυνατότητα να ζητήσει στους Έλληνες πολίτες απλώς να συγκρίνουν. Για το δε θέμα των υποκλοπών, από τις 8 Αυγούστου ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ένα θεσμικό κενό που αντιμετωπίσαμε με υπευθυνότητα”, ανάφερε ο κ. Τσιάρας. Προσέθεσε πως απέναντι σε αυτό, δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραβάλει την γνωστή λογική να τρέχει δηλαδή και να δημιουργεί ειδήσεις μιας και για πραγματική πολιτική δεν μπορεί να μιλήσει.

“Σας συμπονώ και σας κατανοώ κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η ελληνική κοινωνία δεν σας ακούει. Κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα το οποίο έχετε. Αυτή την στιγμή η μόνη δυνατότητα που είχατε ήταν απλώς και μόνο να αναδείξετε ένα ζήτημα μέσω μιας πρότασης δυσπιστίας χωρίς ποτέ να καταθέσετε μια σοβαρή πολιτική πρόταση. Διότι, οι σοβαρές πολιτικές προτάσεις δεν προέρχονται μέσα από ιδεοληψίες και εμμονές. Θέλουν ελευθερία σκέψης, πραγματικό πιστεύω και στρατηγική, προκειμένου η χώρα μας να κάνει τα βήματα που απαιτούνται στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι για την κοινωνία και τους πολίτες” κατέληξε στην ομιλία του ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ