Πρόσκληση από τον Κινέζο Πρωθυπουργό στον Τσίπρα

Πρόσκληση στον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, να επισκεφθεί την Κίνα, απηύθυνε ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος επικοινώνησε με τον κ. Τσίπρα, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, ο Λι Κετσιάνγκ δεσμεύτηκε στον κ. Τσίπρα ότι θα εργαστεί για την επέκταση και εμβάθυνση των ιστορικών δεσμών των δύο χωρών και του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα. Συζητήθηκε μάλιστα η αποστολή κυβερνητικού κλιμακίου από την Ελλάδα στην Κίνα, με σκοπό την προετοιμασία της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο ηγέτες συζήτησαν την εμβάθυνση της οικονομικής, εμπορικής και πολιτιστικής συνεργασίας. Ο Κινέζος Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Έλληνα ομόλογό του ότι υπάρχει ενδιαφέρον από κινεζικές επιχειρήσεις για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ εξετάστηκε και η επέκταση των δραστηριοτήτων κινεζικών επιχειρήσεων και σε άλλους τομείς.

Τέλος, τονίστηκε, η ανάγκη αναβάθμισης των εργασιακών σχέσεων στις κινεζικές επιχειρήσεις, που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα, καθώς και η συνεργασία τους με ελληνικές εταιρείες.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Βαρουφάκης πλέκει το εγκώμιο των Μέρκελ- Σόιμπλε στο περιοδικό Stern

Τσίπρας: Η εργαλειοθήκη ήταν της προηγούμενης κυβέρνησης – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ