Προκλητικός ο Σκοπιανός υπουργός

Προκλητικός ο Σκοπιανός υπουργόςΡεπορτάζ: Τασούλη Αλεξία

Προκλητικός εμφανίστηκε στη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων.

Ο Νίκολα Ποπόσκι εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι έκανε μόνος του δηλώσεις και όχι μαζί με τον Ευ. Βενιζέλο μετά το τέλος της συνάντησης τους και τον ειρωνεύτηκε λέγοντας ότι «αρνήθηκε διότι δεν του άρεσε το background στην αίθουσα των δηλώσεων» και έγραφε «υπουργείο Εξωτερικών της Μακεδονίας».

Στην φωτογραφία φαίνεται η αίθουσα Τύπου και το σύμβολο του υπουργείου Εξωτερικών από παλαιότερη συνέντευξη Τύπου του Ν.Ποπόσκι

 

Η ελληνική αντιπροσωπεία έφτασε οδικώς στα Σκόπια από την Πρίστινα, καθώς το ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος με το οποίο περιοδεύει στα δυτικά Βαλκάνια δεν επρόκειτο να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο που φέρει το όνομα “Μέγας Αλέξανδρος”.

Το γεγονός αυτό σχολιάζεται αρνητικά από τον Τύπο των Σκοπίων, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ενόψει και της επίσκεψης, δημοσιεύει πολλά αρνητικά σχόλια για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών που ξεπερνάνε και τα όρια της ευπρέπειας.

Νωρίτερα κατά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων δήλωσε: «Δεν θα ήθελα να κάνω εικασίες για το τι μπορεί να συμβεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ».

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, εάν δεν λάβουν πρόσκληση ένταξης ούτε στην επόμενη Σύνοδο, η οποία θα γίνει τον Σεπτέμβριο στη Μ. Βρετανία, η ατζέντα της οποίας δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

 

Πηγή:real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ