Προανακριτική για Παππά: Μετά το Πάσχα η κατάθεση Καλογρίτσα

Μετά το Πάσχα αναμένεται να διεξαχθεί η εξέταση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά. Αύριο το πρωί, η εξέταση των μαρτύρων θα συνεχιστεί με τον Χρήστο Νικολάου, συνεργάτη του κ. Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιτροπή είχε προγραμματίσει να εξετάσει τον κ. Καλογρίτσα, ωστόσο ο τελευταίος ενημέρωσε ότι αναρρώνει από πρόσφατο εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού και απέστειλε σχετική ιατρική γνωμάτευση, που είχαν ζητήσει βουλευτές της συμπολίτευσης. Ως εκ τούτου, η εξέτασή του αναμένεται να γίνει μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύτατα εκτεθειμένος

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ, με αφορμή δημοσιεύματα για την κατάθεση του μάρτυρα Κ. Τόμπρα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. “Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μάρτυρας Κ. Τόμπρας στη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική στη Βουλή, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συναλλαγής με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενέταξε με τροπολογία την 1η Απριλίου του 2019, τις εμπορικές εταιρείες του αναγκαστικού νόμου 89/1967 στο καθεστώς των ναυτιλιακών εταιρειών προκειμένου να απαλλαγούν από την φορολογία που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Σαμαρά. Ένα κανονικό πάρε-δώσε δηλαδή σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος”, τόνιζαν σε χθεσινή ανακοίνωση από τη ΝΔ.

“Ανατρέχοντας στο συγκεκριμένο νόμο, 4605 και στα άρθρα 38 και 39 της 1ης Απριλίου 2019 επιβεβαιώνονται απολύτως αυτά που λέει ο μάρτυρας. Πράγματι υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις με αυτό το περιεχόμενο. Πρόκειται για μια κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής. Ο κ. Τσακαλώτος που κατέθεσε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ας εξηγήσει: Ήταν δική του πρωτοβουλία ή έλαβε εντολές από τον κ. Τσίπρα;”, επισημαίνουν και καταλήγουν: “Όποια κι αν είναι η απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύτατα εκτεθειμένος”.

Τι απαντούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας σήμερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν ότι “η ΝΔ των απευθείας αναθέσεων και των καθημερινών σκανδάλων εξέδωσε χθες ανακοίνωση που αφορούσε δήθεν αμαρτωλή τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν του ΥΠΟΙΚ, δήθεν ως ρουσφέτι για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό, που ήρθε όμως τριάμισι χρόνια μετά τη τέλεσή του και αφορούσε εταιρεία που δεν απέκτησε άδεια” και σχολιάζουν: “Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει…”.

Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, “αντί όμως να μας κουνάει το δάχτυλο η ΝΔ, καλό θα ήταν να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους διατηρεί εν ισχύ εδώ και δυο χρόνια που έχει την πλειοψηφία το υποτιθέμενο ‘ρουσφέτι’ στην CCC καθώς και τους λόγους για τους οποίους δεν το καταψήφισε τον Απρίλιο του 2019″. Επισημαίνουν “παρεμπιπτόντως” ότι “η εν λόγω ρύθμιση δεν ήταν κάποια πονηρή τροπολογία του ΥΠΟΙΚ, όπως ψευδώς διατείνεται, αλλά αποτελούσε διάταξη σε νομοσχέδιο (ν.4605/2019) του υπουργείου Οικονομίας που αφορούσε την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας (οδηγία ΕΕ 2016)943 σχετικά με την προστασία της τεχνογνωσίας και των επιχειρηματικών πληροφοριών (εμπορικό απόρρητο) από την παράνομη απόκτηση, χρήση και αποκάλυψη τους” και καταλήγουν: “Το γαρ πολύ της συντριβής και του ναυαγίου στην προανακριτική…”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ