Προ των πυλών η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ: Κόβουν τις… γέφυρες με Τσακαλώτο

Ομαδικά πυρά εναντίον του Ευκλείδη Τσακαλώτου εξαπέλυσαν σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ταχθεί υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη. Ελένη Αυλωνίτου, Νίκος Καρανίκας και Ευάγγελος Αποστολάκης  ξιφούλκησαν σήμερα κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος περί υπερηφάνειας της Αριστεράς.

«Εμείς τα παρακατιανά μέλη του 2ευρω, χωρίς αστική αυτοπεποίθηση, πως παραμένουμε στο κόμμα ενώ αποχωρεί ο “Σωτήρας” Τσακαλώτος, που έδινε υπερηφάνεια σ’ αυτό;» διερωτήθηκε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ελένη Αυλωνίτου και πρόσθεσε: «Μήπως γιατί δεν είμαστε υπερφίαλοι, φαντασμένοι αλαζόνες, αλλά είμαστε αξιοπρεπείς, δεν μειώνουμε και δεν υποτιμούμε κανένα και πρωτίστως σεβόμαστε τη Δημοκρατία!», έγραψε.

 

Η ανάρτηση Καρανίκα

Στην δική του ανάρτηση ο Νίκος Καρανίκας αναφέρει:

«Ιδιόκτητη Περήφανη Προκομμουνιστική Εξωκυβερνητική αριστερά

Με περηφάνια θα πορευτώ στην Αριστερά, στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όταν ακούσω περήφανα την περήφανη αποχώρηση των φραξιωνιστών της ομπρελας53+6/6 όταν και άμα αποφασίσουν και τους το επιτρέψει περήφανα η περηφάνια τους και το υπαρξιακό τους δίλημμα να παρατήσουν το κόμμα που τόσο περήφανα τους συντηρεί και τόσο καιρό υπονομεύουν περήφανα.

Περήφανα θα περιμένω να κάνουν την περήφανη δική Τους αριστερά καθώς επιστρέφουν ριζοσπαστικά και ανανεωτικά στο περήφανο πειραγμένο κομμουνιστικό παρελθόν τους για να ξανά διαλύσουν περήφανα την Ακοα – και το ΚΚΕ ες ΑΑ επιστρέφοντας περήφανα στο περήφανο 0,5% που περήφανα τους ανήκει.»

Μετά τα όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην εκδήλωση της “Εποχής” το βράδυ της  Δευτέρας, ο Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε ότι οι γέφυρες με τον πρώην Υπουργό έχουν πλέον κοπεί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Αποστολάκης ισχυρίστηκε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει φάση στην οποία υπάρχει μία επώδυνη εγκυμοσύνη. Φεύγει από τα φυσιολογικά όρια της αντιπαράθεσης. Η χθεσινή παρουσία Τσακαλώτου έδειξε ότι δεν υπάρχει γέφυρα, δεν ξέρω τι θα κάνει. Τα πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν γρήγορα. Ο πρόεδρος έδωσε ευκαιρίες και είπε ελάτε εδώ να κάνουμε δουλειά. Γέφυρες υπάρχουν αλλά τα περιθώρια τελειώνουν. Η δουλειά είναι πολλή. Η ενέργεια των διαγραφών δεν είναι πρόχειρη. Και εκείνοι πρέπει να κάνουν πράγματα. Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στον πρόεδρο αλλά από την πρώτη ώρα υπάρχει αντίδραση”.

 

Η πρόταση για κατάληψη της Κουμουνδούρου

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, μετά την εκδήλωση της εφημερίδας ΕΠΟΧΗ στην οποία ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για υπερηφάνεια της Αριστεράς, στέλεχος της Ομπρέλας πρότεινε να γίνει  κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, για να “λυθεί” το ζήτημα.  «Να  πάμε να καταλάβουμε τα γραφεία του κόμματος σύντροφοι και να γίνει αυτό πολιτικό γεγονός στην Ελλάδα. Δεν λύνεται αλλιώς το ζήτημα. Δεν θα πρέπει να παραδώσουμε αυτά που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα, έτσι αμαχητί αν θέλετε”, τόνισε συγκεκριμένα.

“Δεν είμαι συμμαχικός, αν δεν πειστώ με ποιους θα κάνουμε συμμαχίες. Ποιοι θα το αποφασίσουν αυτό και ποιοι θα είναι οι σύμμαχοι; Μέχρι τώρα μιλούσαμε για συμμαχίες με τις παρυφές του Κέντρου και κάναμε μια συμμαχία που θα την κουβαλάμε μέχρι να πεθάνουμε, αυτή με τον Καμμένο”.  Και συνέχισε: “Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί και στην Κεντρική Επιτροπή να πούμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Η ευθύνη των ηγετικών στελεχών είναι πολύ μεγάλη για το πώς ο Κασσελάκης πήρε το κόμμα και αν ισχύει ότι πήρε πλαστογραφημένες υπογραφές για να φτάσει τις 30, το θέμα μεγαλώνει. Εμείς φτιάξαμε το κόμμα”, είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ