Πούτιν: Να επιστρέψουμε στο… παρελθόν – ΒΙΝΤΕΟ

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας στον τομέα του εμπορίου, όπως δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Κρεμλίνο.

Όπως σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, “καταβάλουμε προσπάθειες ώστε να επαναφέρουμε το εμπόριο των χωρών μας στο προηγούμενο επίπεδο”.

“Έχουμε συμφωνήσει να αποδίδουμε μεγαλύτερη σημασία στη συνεργασία στον τομέα επενδύσεων και της ενέργειας” δήλωσε επίσης ο Βλαντιμίρ Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία εξασφαλίζει τα 2/3 των αναγκών της Ελλάδας σε φυσικό αέριο.

“Αναφερθήκαμε στις προοπτικές υλοποίησης του σχεδίου μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Ευρώπη” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρώσος Πρόεδρος προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα γίνει βασικό κέντρο διανομής.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι ενισχύονται οι επαφές στον τομέα του τουρισμού καθώς επίσης και η συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα της βιομηχανίας. 

Σημείωσε ότι οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται για τον εκσυγχρονισμό του ΟΛΘ, καθώς και ότι ενισχύεται η περιφερειακή συνεργασία των δύο χωρών. Τέλος ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε να γίνει διευθέτηση του Κυπριακού βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Δείτε το βίντεο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ