Πώς σχολιάζουν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύουν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ.
“Όταν ο κ. Τσίπρας είχε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ της προόδου και της αντιδραστικής συντήρησης επέλεξε το δεύτερο. Τον κ. Καμμένο και τον κ. Παπαγγελόπουλο. Εκ του πονηρού και ανειλικρινή όσα λέει τώρα περί προοδευτικής διακυβέρνησης, επειδή είναι σε αποδρομή. Όσο για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις ΑΣΕΠ και Διαύγεια, που έγιναν από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας δεν τις ψήφισε και η ΝΔ προσπάθησε να τις καταργήσει” αναφέρει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του.

“Ο κ. Τσίπρας συνέχισε και σήμερα να κρατά ίσες αποστάσεις από τον κ. Καραμανλή, όπως και ο κ. Μητσοτάκης. Όσο για την Αξιοπιστία, την Διαφάνεια και την Αξιοκρατία, που επικαλείται ο κ. Τσίπρας, είναι όσα πολέμησε όταν κυβέρνησε. Η δική μας σοσιαλδημοκρατική πρόταση δίνει λύσεις αξιοπρέπειας και προοπτικής για τον Ελληνικό λαό απέναντι στον αδιέξοδο λαϊκισμό” προσθέτει.

“Φυσικά και δεν περιμέναμε τη συνέντευξη του κυρίου Τσίπρα στο ΣΚΑΪ για να μάθουμε ότι η “προοδευτική” κυβέρνηση που επαγγέλλεται δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική πρόοδο. Η ιστορία έχει καταγράψει “τα έργα και τις ημέρες” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, με τις προτάσεις για υπουργούς κοινής αποδοχής με τη ΝΔ, αλλά και με την ψήφιση περίπου των μισών νομοσχεδίων της σημερινής κυβέρνησης.

Σήμερα έκανε ένα βήμα παραπάνω, ισχυριζόμενος ουσιαστικά ότι η σημερινή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης “δεν εκφράζει όλη τη ΝΔ”, στοχεύοντας προφανώς σε συγκεκριμένα στελέχη εντός της ΝΔ. Μήπως να θεωρήσουμε ότι αυτή η “προοδευτική” κυβέρνηση, πέρα από το ΚΙΝΑΛ, χωράει και φθαρμένα υλικά της ΝΔ, πολύ περισσότερο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παράδοση στη συγκυβέρνηση με τέτοιες δυνάμεις;” σημειώνει το ΚΚΕ, από την πλευρά του.

“Επιπλέον, έφτασε στο σημείο να “βγάλει λάδι” ακόμη και τη στάση των επιχειρηματιών στο ζήτημα του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων. Λες και δεν είναι αυτοί που, επί μια δεκαετία, αρνούνται την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, που εφαρμόζουν κι υπαγορεύουν όλα τα αντεργατικά μέτρα και που επέβαλλαν, μαζί με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, το σημερινό άθλιο μηχανισμό διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, ως επιλογή της εκάστοτε κυβέρνησης.

Όσο για τις αναφορές στο ΚΚΕ που δήθεν “πνίγει τις διαφωνίες στο εσωτερικό του”, αναρωτιόμαστε τι άλλο θα σκεφτούν στο ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσουν τις αλλαγές-απομιμήσεις, που προωθούν στο δρόμο της παραπέρα ενίσχυσης του “αρχηγικού κόμματος”, ακολουθώντας τα πρότυπα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο “δημοκρατικός” πλουραλισμός της αστικής οπορτουνιστικής ανανέωσης στο απόγειό του!” προσθέτει το ΚΚΕ.

“Τρεις εβδομάδες πήρε στον κ. Τσίπρα να απαντήσει στο ερώτημα που του έθεσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κατά την συζήτηση της Πρότασης Μομφής κατά της Κυβέρνησης στη Βουλή, για το αν “θα κοινωνικοποιηθεί η ΔΕΗ” με την περιβόητη “Προοδευτική Διακυβέρνηση”. Και η απάντηση του ήταν “όχι”, απάντηση που δεν την έδωσε στη Βουλή, αλλά στο Σκάι. Για την Αττική Οδό παρεμπιπτόντως, ακόμα δεν έχουμε ακούσει κουβέντα βέβαια, καθώς τα ευκόλως εννοούμενα, για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παραλείπονται.

Αλλά και την ίδια την απάντηση του κ. Τσίπρα που αφήνει απέξω το κομμάτι της κοινωνικοποίησης της ΔΕΗ, δεν την λες και “προοδευτική”. Πώς θα μειώσει τα τιμολόγια των λογαριασμών που πληρώνουν οι πολίτες στη ΔΕΗ, χωρίς να επανεθνικοποιηθεί η ΔΕΗ και χωρίς να καταργηθεί το Χρηματιστήριο της Ενέργειας που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε επί των ημερών του, είναι κάτι που μόνο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, άντε και οι σύμβουλοι του σαν τον κ. Χουλιαράκη μπορεί να γνωρίζουν”  τονίζει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του.

“Αυτό που γνωρίζει η κοινωνία ωστόσο και αυτό που ζητά το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή για μια πραγματική προοδευτική προοπτική στον τόπο, δεν είναι τα ήξεις αφήξεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και όσων άλλων αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί, αλλά η ανάγκη να επανέλθουν οι στρατηγικές υποδομές της χώρας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, ΟΣΕ κλπ) υπό δημόσιο έλεγχο, όχι υπό τον έλεγχο ενός απλώς άλλου εξίσου κρατικοδίαιτου, παρασιτικού ολιγάρχη” συμπληρώνει.

“Με παράλληλους μονολόγους σε πλήρως ελεγχόμενα ΜΜΕ, τόσο ο κύριος Μητσοτάκης όσο και ο κύριος Τσίπρας επιδίδονται σε μία «θεατρική» αντιπαράθεση προκειμένου να συσπειρώσουν το κομματικό τους ακροατήριο. Την ώρα που η Ελλάδα καταρρέει, οι επιχειρήσεις καταστρέφονται, τα νοικοκυριά υποφέρουν, ενώ η εθνική μας κυριαρχία απειλείται, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «αυτοθαυμάζονται» στα τηλεπαράθυρα του ΣΚΑΪ, αντί να λογοδοτούν στο κοινοβούλιο. Η Ελληνική Λύση προκαλεί τον κύριο Μητσοτάκη και τον κύριο Τσίπρα αντί να «δοξάζονται κρυπτόμενοι», να τολμήσουν να αντιπαρατεθούν δημόσια με τον Κυριάκο Βελόπουλο, στον ΣΚΑΪ, ή άλλο μέσο της αρεσκείας τους” τονίζει η Ελληνική Λύση.

“Αντί λοιπόν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να αναλώνονται σε «τηλεοπτικούς μονολόγους» ας μας απαντήσουν που  ακριβώς διαφωνούν, ώστε οι πολίτες να κρίνουν: Στις Πρέσπες; Στην προσφυγή στην Χάγη; Στην πίστη εφαρμογή των εντολών της τρόικας; Στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ; Στο ξεπούλημα της Δ.Ε.Η. και την βίαιη απολιγνιτοποίηση που έκανε εκτίναξε τους λογαριασμούς; Στις εθνικά ολέθριες επιλογές στο Ουκρανικό και την άνευ όρων λειτουργία των Αμερικανικών βάσεων εντός ελληνικού εδάφους που καθιστά την πατρίδα μας «στόχο», χωρίς κανένα όφελος; Το γεγονός ότι ο ΣυΡιζΑ ψηφίζει το 50% το νομοσχέδιο της Ν.Δ., ενώ αντίστοιχα η ΝΔ ως αντιπολίτευση υπερψήφισε το 60% των νομοσχεδίων ΣΥΡΙΖΑ, εξηγεί γιατί ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας φοβούνται τον διάλογο…ς ανικανότητα” καταλήγει η Ελληνική Λύση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ