Πολιτικοί «τριγμοί» από τα σενάρια για τους πλειστηριασμούς

Πολιτικοί «τριγμοί» από τα σενάρια για τους πλειστηριασμούς

Αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό των κυβερνητικών κομμάτων προκαλεί το ενδεχόμενο να «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί, μία προοπτική την οποία φέρεται να προωθεί η τρόικα και ζητεί από την κυβέρνηση να την εξετάσει σοβαρά.

Σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ακούγονται διαφορετικές φωνές. Ορισμένοι βουλευτές εμφανίζονται διατεθειμένοι να συζητήσουν την άρση υπό τον όρο ότι θα προστατεύονται οφειλέτες, υπάρχουν, όμως, και εκείνοι που αποκλείουν οποιαδήποτε κουβέντα για το θέμα.

Μάλιστα, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον realfm 97.8 τόνισε ότι «η λύση δεν είναι να πάμε στην άρση αναστολής των πλειστηριασμών, διότι ξέρουμε όλοι ότι θα γίνει “μύλος” στη χώρα».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας τάχθηκε υπέρ της παράτασης στην απαγόρευση των πλειστηριασμών. Με δηλώσεις του στον realfm 97.8, ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ θέλει να παραταθεί για έναν χρόνο η ρύθμιση, πιστεύει ότι είναι επιβεβλημένο, ότι είναι δίκαιο».

ΣΥΡΙΖΑ: Θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, εάν…

Στο μεταξύ, κατηγορηματική είναι η αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία στέλνει το δικό της μήνυμα προς την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μέσω του realfm 97.8, δεν απέκλεισε το θέμα των πλειστηριασμών να αποτελέσει «καταλύτη» πολιτικών εξελίξεων. «Αν η κυβέρνηση επιμείνει να κάνει τα χατίρια της τρόικας και να βγάλει στο “σφυρί” την πρώτη κατοικία, τότε θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Φωτιές» ανάβει η άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ