Ποιους πρότεινε ο Στουρνάρας

Ποιους πρότεινε o Στουρνάρας

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Ευρύτερο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό επιφυλάσσει για τον εαυτό του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Γ. Στουρνάρας, όπως αποκαλύπτει σήμερα το real.gr, πρότεινε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, να συμπεριλάβει στην κυβέρνηση στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι προτάσεις βεβαίως του «τσάρου» της οικονομίας δεν έγιναν δεκτές από τον πρωθυπουργό, καθώς μεταξύ άλλων θα αποτελούσαν πρόκληση για τον έτερο κυβερνητικό εταίρο Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς τα παραπάνω στελέχη προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Αποδεικνύουν όμως τη βούληση και ίσως και τα σχέδια του υπουργού Οικονομικών για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού με ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κόμμα που θα καλύπτει πέραν της κεντροδεξιάς και το χώρο της κεντροαριστεράς.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Δευτέρα στη σύσκεψη τότε των τριών πολιτικών αρχηγών ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε κατηγορήσει τον Γ. Στουρνάρα ότι με την τακτική του σπρώχνει στελέχη και κόσμο προς τη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr ο πρωθυπουργός δεν υιοθέτησε καμία από τις προτάσεις του Γιάννη Στουρνάρα για τον ανασχηματισμό, ο υπουργός Οικονομικών όμως «έσωσε» από καρατόμηση τον υπουργό Εργασίας, καθώς επέμεινε μέχρι το τέλος για παραμονή του Γιάννη Βρούτση στη θέση του.

Όπως όλα δείχνουν, επίσης, ο Γ. Στουρνάρας θα παρευρεθεί στο Συνέδριο της ΝΔ την Παρασκευή, όπου ενδέχεται και να μιλήσει ως υπουργός Oικονομικών.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ