Ποιοι και πώς έπεισαν τον Πολάκη να εμβολιαστεί

Με μια εκκρεμότητα λιγότερη φρόντισε ο Αλέξης Τσίπρας να ανέβει στη φετινή ΔΕΘ. Μετά από μεγάλη προσπάθεια και αφού άσκησε πολλές πιέσεις κατάφερε να πείσει τον Παύλο Πολάκη να εμβολιαστεί. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε, μάλιστα, ο ίδιος στον τηλεοπτικό αέρα ότι ο Π. Πολάκης είναι πλέον εμβολιασμένος.

Του ΦΟΙΒΟΥ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΥ

Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε στην Κουμουνδούρου επιβεβλημένη, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε αφορμή να επισκιαστεί η παρουσίαση της εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, σε μια συγκυρία που στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εμφανίζονται βέβαιοι ότι η Ν.Δ. έχει χάσει την εδραία πολιτική ηγεμονία που είχε τα πρώτα δύο χρόνια διακυβέρνησης και ευελπιστούν ότι η πορεία φθοράς της θα επιταχυνθεί και θα οδηγήσει σταδιακά στην ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολάκης-Εμβόλιο

Σύμφωνα με όσα είπαν στη Realnews κορυφαία στελέχη του κόμματος, αλλά και πρόσωπα που συνομιλούν απευθείας με τον Αλ. Τσίπρα, ο βασικός παράγοντας που έπεισε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας να εμβολιαστεί ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος φέρεται να τον πίεσε αφόρητα.

Μολονότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στη συνέντευξή του ότι πρόκειται για μια προσωπική επιλογή του Π. Πολάκη, στην Κουμουνδούρου δεν έχει κανείς αμφιβολία ότι ο σημαντικότερος λόγος της αλλαγής στάσης του Σφακιανού πολιτικού ήταν ο πρώην πρωθυπουργός.

Παράλληλα, κανείς δεν πιστεύει ότι ήταν μια απόφαση που ελήφθη λόγω της υποχρεωτικότητας που έχει επιβληθεί σε όλους τους γιατρούς (ο Π. Πολάκης είναι ενεργός στην επαγγελματική του δραστηριότητα ως αναισθησιολόγος), καθώς οι πάντες αναγνωρίζουν ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας είναι πολύ επίμονος ώστε να υποχωρήσει για έναν τέτοιο λόγο.

Δυσφορία

Επιπλέον, πολλοί στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο Π. Πολάκης αντιλήφθηκε ότι η περιπέτεια με τον κορωνοϊό θα έχει δύσκολη συνέχεια και εγκυμονεί μεγάλους πολιτικούς κινδύνους, ενώ εκτιμούν επίσης πως κατάλαβε ότι μετατρέπεται σε πολιτικό εκπρόσωπο του «ψεκασμένου» αντιεμβολιαστικού κινήματος, ιδίως μετά τα τελευταία συλλαλητήρια, τη συντριπτική πλειονότητα των οποίων αποτελούσε το ακροδεξιό κοινό.

Εξάλλου, τους τελευταίους μήνες δεν υπήρξε ούτε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που δημόσια και ακόμη περισσότερο σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες να του παρείχε οποιουδήποτε είδους κάλυψη. Αντιθέτως, η δυσφορία ενάντια στο πρόσωπό του κλιμακωνόταν και πήρε μορφή χιονοστιβάδας στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, παρουσία του ιδίου.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ