Πλεύρης: Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ο γιατρός που έδωσε αναρρωτική στον επιθεωρητή σταθμάρχη

Με παρέμβασή του, ο Υπουργός Υγείας  Θάνος Πλεύρης διέταξε έρευνα για την αναρρωτική άδεια που δόθηκε στον προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας, την επόμενη μέρα της τραγωδίας στα Τέμπη. Η άδεια δόθηκε από γιατρό του νοσοκομείου του Βόλου, και τώρα ερευνάται πως δόθηκε, και με ποια αιτιολογία.

Τέμπη: Σε απεργιακό κλοιό την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης εξήγησε γιατί έδωσε εντολή για την έρευνα.

«Πήρα τα πρώτα στοιχεία που με έκαναν να διατάξω την έρευνα η οποία είναι κατεπείγουσα και ως αύριο το πρωί θα έχει ολοκληρωθεί. Μου έκαναν εντύπωση τα εξής στοιχεία.
1. Εμφανίζεται ένας άνθρωπος που εμπλέκεται σε μια τραγωδία, ένα 24ωρο μετά το δυστύχημα, και επικαλείται ένα πρόβλημα υγείας, που, με βάση το περιστατικό που είχε γίνει δεν δικαιολογούσε να πάει κάποιος να ζητήσει αναρρωτική.

Τέμπη: Έγγραφο ντοκουμέντο με τις βάρδιες των σταθμαρχών – Έπρεπε να ήταν τρεις μέχρι τις 23.00

2. Βρίσκεται ένας διευθυντής που εκείνη την ώρα δεν έχει υπηρεσία στο ιατρείο του, αλλά επειδή γνωρίζει το περιστατικό γνωματεύει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

3. Δεν προκύπτει να έχει γίνει καμία διαγνωστική εξέταση που να δικαιολογεί ότι τα ευρήματα τα οποία κλινικά βρίσκει ο γιατρός, έχουν αποτυπωθεί και διαγνωστικά.

Τέμπη: Νέα στοιχεία για την απολογία του σταθμάρχη – Τι είπε για την εντολή στην αμαξοστοιχία και το κλειδί

Και μπαίνω στον πειρασμό να πω ότι ο διευθυντής είναι υποψήφιος ενός πολιτικού κόμματος, ενώ είναι συνδικαλιστής ο άνθρωπος που πάει να πάρει την άδεια. Αυτά σε κάνουν να θες να διερευνήσεις περισσότερο την υπόθεση. Και τελικά δίνεται αναρρωτική άδεια 30 ημερών, ενώ συνήθως οι άδειες είναι αρχικά λίγων ημερών και στη συνέχεια γίνεται επανεξέταση.
Εμένα όλο αυτό μου βγάζει μια τεράστια υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα και αν εμπλέκονται γιατροί είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί οι γιατροί και θα τεθούν σε αργία και θα γίνουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις και θα πάει ο φάκελος στον εισαγγελέα.

Ο διευθυντής εμφανίζεται να γράφει σε βιβλίο εξωτερικών ιατρείων, χωρίς όμως εκείνος να έχει εφημερία εξωτερικών ιατρείων εκείνη τη στιγμή. Κι εγώ δεν θα το έλεγα, αλλά εκείνος βγήκε και έκανε δήλωση στην ΕΡΤ, και προκύπτει η ταυτότητά του, και από την ταυτότητά του, προκύπτει ότι είναι και υποψήφιος στο ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος που έχει κάνει τη δήλωση, ο συγκεκριμένος διευθυντής,  και σας το λέω ήταν κάτι που εγώ δεν θα το άνοιγα, αλλά είναι η δήλωση που έχει κάνει ό ίδιος τυχαίνει να είναι και υποψήφιος. Έγραψε ότι έχει κάνει την εξέταση. Δεν έδωσε αυτός την άδεια. Επίσης στην κοινωνία της Θεσσαλίας είναι γνωστές και οι ταυτότητες των ανθρώπων και ότι είχε προηγηθεί η τραγωδία. Άρα δεν έγινε μία γνωμάτευση σε ουδέτερο χρόνο. Γίνεται γνωμάτευση μετά από ένα δυστύχημα και αν αυτοί που έχουν δώσει την άδεια την έχουν δώσει χωρίς να κάνουν καμία εξέταση θα λογοδοτήσουν σε όλο το επίπεδο. Γιατί ενέχει μια τρομακτική ηθική απαξία, να δίνεται μια βεβαίωση σε έναν άνθρωπο, αν δεν έχει δοθεί με τους ιατρικούς κανόνες, ενώ θρηνούμε δεκάδες ανθρώπους.

Ο υπουργός υγείας είπε ακόμα ότι «εδώ δεν έχουμε και μια τυπική διαδικασία εξυπηρέτησης. Εδώ είναι ακόμα χειρότερο. Πρέπει λοιπόν κατ’  αρχήν να έχουμε εμπιστοσύνη στους γιατρούς μας ότι τα χαρτιά που δίνουν είναι αληθή. Όταν όμως υπάρχουν περιπτώσεις που μπορούν να διερευνηθούν όπως η συγκεκριμένη, εγώ σας βάζω ένα αντικειμενικό γεγονός. Όταν πρέπει να δώσεις 30 ημέρες άδεια, σε  έναν άνθρωπο που εμπλέκεται σε μια υπόθεση και το γνωρίζεις, γιατί είναι πασίγνωστο το συμβάν, αν μη τι άλλο δεν είναι λογικό να υπάρχουν μια σειρά από διαγνωστικές εξετάσεις που να δικαιολογούν την άδεια;»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ