Αποκάλυψη-βόμβα από τον Πλεύρη: Και υγειονομικοί με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Σε νέες αποκαλύψεις για τους εικονικούς εμβολιασμούς και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας προχώρησε ο Θάνος Πλεύρης.

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι υπήρξαν και υγειονομικοί οι οποίοι έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά χρησιμοποιώντας το δίκτυο και αυτό προκειμένου να φαίνονται ότι έχουν εμβολιαστεί και να μην τεθούν σε αναστολή.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης «ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για το περιστατικό στην περιοχή και προκύπτει ότι μία υπάλληλος συμμετείχε σε εικονικούς εμβολιασμούς». Όπως είπε ήδη έχουν προβλεφθεί οι κυρώσεις και ο ΥΠΕάρχης της ανέστειλε τα καθήκοντά της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Κέντρο Υγείας έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί και όχι 40.000 όπως είχε ακουστεί και αυτό εξηγείται, όπως επεσήμανε ότι, στο συγκεκριμένο Κέντρο είχε εμβόλιο της Pfizer που το αναζητούσαν πολίτες για να το κάνουν.

πιστοποιητικά εμβολιασμού

Τι είπε για πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι «το μέτρο της αναστολής θα εφαρμοστεί» και πως  «οι υγειονομικοί που δεν θέλουν να εμβολιαστούν είναι σεβαστή η επιθυμία τους, όμως επειδή είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια Υγεία δεν θα μπορούν να είναι στο σύστημα μέχρι να εμβολιαστούν. Δίνουμε με την τροπολογία ως μια ένδειξη καλής θέλησης  τη δυνατότητα να επιστρέψουν με το που κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Δεν θα ανεχτούμε όμως καμία μα καμία παρέκκλιση».

Ο υπουργός Υγείας μάλιστα διαβεβαίωσε ότι μαζί με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα ελεγχθούν και όλες οι ύποπτες δηλώσεις νόσησης καθώς εφεξής τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και οι πλαστές δηλώσεις νόσησης.

“Λυπούμαστε να βγάζουμε υγειονομικούς σε αναστολή αλλά είναι πράξη μεγίστης απαξίας να εκδίδεις πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Δείχνει ροπή προς εγκληματική πράξη. Θα υπάρξουν δυνατότητες δεύτερης ευκαιρίας, αλλά θα είμαστε κάθετοι σε οποιαδήποτε πράξη πάει να δυναμιτίσει το σύστημα” είπε.

πιστοποιητικά

Τι είπε ο Πλεύρης για τον εμβολιασμό Πολάκη

Ο κ. Πλεύρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον εμβολιασμό του κ. Πολάκη υπαινισσόμενος ότι το έκανε την ίδια ημέρα με την τροπολογία κυρώσεων σε ιδιώτες ανεμβολίαστους ιατρούς.

“Χαιρετίζουμε τους ιδιώτες ιατρούς και βουλευτές μεταξύ αυτών που φωτογραφήθηκαν χθες να εμβολιάζονται επειδή ήξεραν ότι έρχεται σήμερα η τροπολογία των κυρώσεων. Βάζουμε στην πρώτη θέση τη δημόσια υγεία” τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ