Πλεύρης: Αιχμές για όσους “κλείνουν το μάτι” στους ανεμβολίαστους – Πυρά από την αντιπολίτευση

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή με αιχμή την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών. Ο Θάνος Πλεύρης άφησε αιχμές για όσους “κλείνουν το μάτι” στους ανεμβολίαστους, όπως είπε χαρακτηριστικά, και η αντιπολίτευση άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Πλεύρης: Το 90% των ασθενών άνω των 60 ετών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

Στην τοποθέτηση του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της τροπολογίας που έχει καταθέσει για την παροχή κινήτρων στους νέους που θα εμβολιαστούν, ο υπουργός Υγείας κάλεσε όσους “κλείνουν το μάτι” στους ανεμβολίαστους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ έδωσε στοιχεία για το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ κορονοϊού.

“Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Το 90% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Εννιά στους 10 ασθενείς άνω των 60 ετών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Καλό είναι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και όσοι ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής να μην κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους. Κάποιοι που κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους να πάνε έξω από μια ΜΕΘ. Μιλάμε για πανδημία ανεμβολίαστων”, είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως “είναι υπεύθυνοι όσοι αφήνουν υπόνοια ότι κάτι άλλο συμβαίνει και τα εμβόλια δεν είναι η λύση. Όποιος μιλάει από αυτό το βήμα πρέπει να καταλήγει λέγοντας ότι αποδέχομαι το ρίσκο να υπάρχουν στις ΜΕΘ 90% ανεμβολίαστοι”, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Τι άλλο στοιχείο χρειάζεται για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης;”, είπε ο κ. Πλεύρης αφήνοντας εμμέσως αιχμές στα όσα υποστήριξε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

 

Βουλή

Κριτική από την αντιπολίτευση

“Η Ελληνική Λύση αναγνώρισε το κόμμα της σε αυτά που είπα. Αυτό πρέπει να σας προβληματίσει”, απάντησε ο υπουργός Υγείας σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΕΛ.ΛΥ Κωνσταντίνου Χήτα, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Πλεύρης δεν απαντά στα ερωτήματα που έθεσε το κόμμα του και η κυβέρνηση μόνο επικοινωνιακά λειτουργεί χωρίς να ασκεί σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κουνά το δάχτυλο σε όλους τους άλλους, χωρίς να κάνει η ίδια την αυτοκριτική της για το τι δεν πήγε καλά και η χώρα μας βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις στους εμβολιασμένους.

Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη γενναίας ενίσχυσης του ΕΣΥ, καθώς όπως είπε, η πανδημία δεν θα είναι παροδική.

“Δεν μου αρέσουν να μου κουνάνε το δάχτυλο με αυτό το ύφος. Αυτή η κυβέρνηση είχε την στήριξη σχεδόν όλης της αντιπολίτευσης- και είστε πολύ τυχεροί που σας στηρίξαμε, κάνοντας το καθήκον μας γιατί όλοι πρέπει να εμβολιαστούν”, κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα των εμβολιασμών, άσκησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, καταλογίζοντάς της μικροπολιτική σκοπιμότητα.

“Δυστυχώς κάνετε μικροπολιτική προσέγγιση πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, το οποίο θα έπρεπε να μας ενώνει όλους και όχι να μας χωρίζει, χωρίς να συναισθάνεστε ότι αυτή η λογική σας περνά ένα εντελώς διαφορετικό μήνυμα από αυτό που θα έπρεπε να περάσει η πλειοψηφία των κομμάτων που στηρίζουν τους εμβολιασμούς”, ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.