Πλακιωτάκης στον Realfm 97,8: Η Τουρκία συνεχίζει να φέρεται ως κράτος – πειρατής

“Η Τουρκία συνεχίζει να φέρεται ως κράτος – πειρατής, παραβιάζοντας την διεθνή νομιμότητα και όχι μόνο εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό αλλά θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή δυστυχισμένων ανθρώπων για να προωθήσει τις γεωστρατηγικές της επιδιώξεις” δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή.

“Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, ο Πρωθυπουργός έκανε σαφές ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και είναι αποφασισμένη να τα προστατεύσει. Ενισχύσαμε και συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες του λιμενικού σώματος και σε μέσα και εξοπλισμό και σε συνδυασμό με τον σωστό σχεδιασμό και την υπερπροσπάθεια των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού, έχει οδηγήσει σε μια εντυπωσιακή μείωση των μεταναστευτικών ροών σε ποσοστό που ξεπερνά το 90% σε σχέση με το 2019″ σημείωσε.

Η πίεση σε σχέση με την περσινή χρονιά από άποψη περιστατικών είναι σχεδόν τριπλάσια. Άρα έχουμε μεγαλύτερη πίεση την φετινή χρονιά, όμως συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα” υπογράμμισε ο υπουργός.

“Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση ή απειλή με απόλυτη αποφασιστικότητα και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο” απάντησε για την τουρκική προκλητικότητα.

Ιστιοφόρο Ρόδος Μετανάστες

“Φωτιά” στα εισιτήρια των πλοίων

“Είναι υπαρκτό το πρόβλημα, από την άλλη η ακρίβεια είναι ένα συνολικό πρόβλημα δεν είναι μόνο στην ακτοπλοΐα” είπε χαρακτηριστικά.

“Οι τιμές των καυσίμων έχουν υπερδιπλασιαστεί. Το κόστος των καυσίμων εκπροσωπεί περίπου ανάλογα με τον τύπο του πλοίου το 60% με 70% του συνολικού κόστους λειτουργίας. Με το μεταφορικό ισοδύναμο στηρίζουμε τους νησιώτες σε ότι αφορά στην μετακίνησή τους” επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης.

“Υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά από τον Ιούλιο θα αρχίσουν να καταβάλλεται κανονικά το μεταφορικό ισοδύναμο” πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την καμπάνια της Τουρκίας για “TurkAegean” απάντησε ότι “Η Τουρκία έχει απομονωθεί σε επίπεδο διεθνές, έχει απέναντί της όλη την ΕΕ και η μεγάλη διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη από αξιόπιστος εταίρος να γίνει ισχυρός εταίρος”.

“Όποια προσπάθεια κι αν κάνει η Τουρκία, εμείς δεν φοβόμαστε, είμαστε ψύχραιμοι και έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα” σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ