Πηγές ΝΔ για κατάθεση Ανδρουλάκη: Γεμάτη αοριστολογίες, χωρίς απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα

Με αιχμές σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας την κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις.

«Δεν πρόσφερε κάτι ουσιαστικό στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής» επισημαίνουν πηγές της ΝΔ σημειώνοντας ότι: ήταν «μια κατάθεση γεμάτη αοριστολογίες, χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο ή απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που του τέθηκαν. Κατήγγειλε ότι δεν έγινε σεβαστή η ιδιότητα του, όμως απέφυγε επιμελώς να απαντήσει αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας πρέπει να εξαιρείται από την άρση απορρήτου. Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κατέθεσε ούτε μία πρόταση για την αναβάθμιση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «επισήμανε ότι δεν έχει στοιχεία πως η ΕΥΠ χρησιμοποιεί το predator, ενώ στην ερώτηση αν έχει στοιχεία για την εμπλοκή του Πρωθυπουργού, το μόνο που βρήκε να απαντήσει ήταν ότι ‘δεν είναι μάντης’. Την ίδια στιγμή, υποβάθμισε τις ηχηρές αποκαλύψεις Ρουμπάτη για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα, συντασσόμενος σε απόλυτο βαθμό με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Καταλήγοντας, οι ίδιοι κύκλοι σχολιάζουν πως «είναι λυπηρό να δηλώνει ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος ενώπιον της Επιτροπής ότι είναι διατεθειμένος να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών, ανάλογα με το ποιο πρόσωπο τις θέτει, ευτελίζοντας έτσι το θεσμό του βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ