Ζάχος Χατζηφωτίου: Ο χλιδάτος γάμος με την Τζένη Καρέζη και η θρυλική ατάκα πριν από το διαζύγιο

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου άφησε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών.

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος υπήρξε παντρεμένος με την Τζένη Καρέζη. Ο χλιδάτος γάμος είχε γίνει στις 7 Μαΐου του 1962 στο εκκλησάκι της Αγίας Φιλοθέης και ήταν το μεγαλύτερο κοσμικό γεγονός της χρονιάς.

Οι προσκεκλημένοι ήταν 500, ενώ στη δεξίωση που ακολούθησε στο πολυτελές ξενοδοχείο Auberge στην Βαρυμπόμπη ξεφάντωσε σύσσωμη η κοσμική και καλλιτεχνική Αθήνα, με εξαίρεση την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Εκείνες τις μέρες η ηθοποιός βρισκόταν στο Λονδίνο ωστόσο οι κακές γλώσσες ήθελαν τον ανταγωνισμό να έχει ήδη “φουντώσει” μεταξύ τους.

Ο Σταύρος Νιάρχος με την Τζένη Καρέζη και τον Ζάχο Χατζηφωτίου στη δεξίωση του γάμου

Κουμπάρα ήταν η αγαπημένη φίλη του ζευγαριού, η πλοιοκτήτρια Μάγια Καλλιγά. Φορώντας τζιν και απλό μαύρο πουκάμισο ξεχώριζε ανάμεσα στα ακριβά βραδινά σύνολα των υπολοίπων καλεσμένων. Η κουμπάρα χόρεψε ζεϊμπέκικο στους ρυθμούς των τραγουδιών του Γρήγορη Μπιθικώτση. “Το καλύτερο ζεϊμπέκικο στον κόσμο”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ζάχος Χατζηφωτίου.

Στην παρακάτω φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης φαίνεται η Τζένη Καρέζη αγκαλιά με την κουμπάρα της, μετά το θρυλικό ζεϊμπέκικο.

Τζένη Καρέζη Ζάχος Χατζηφωτίου
H Τζένη Καρέζη αγκαλιά με την κουμπάρα της μετά το θρυλικό ζεϊμπέκικο

 

Η κοινή ζωή της Τζένης Καρέζη με τον κοσμοπολίτη και bon viveur Ζάχο Χατζηφωτίου ήταν γεμάτη από κοσμικές συγκεντρώσεις και ταξίδια. Ωστόσο τα διαφορετικά ωράρια προκάλεσαν φθορά στο ζευγάρι.

Από τη μία τα πολύωρα γυρίσματα και το θέατρο για την Τζένη Καρέζη, από την άλλη η ενασχόληση του Ζάχου Χατζηφωτίου με τα καράβια και την ναυτιλία, τους απομάκρυναν σε σημείο που οδηγήθηκαν στο διαζύγιο.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου θα αποκαλύψει σε συνέντευξή του για εκείνη την περίοδο: «Δεν χωρίσαμε διότι βαρεθήκαμε, αλλά επειδή δεν βρισκόμασταν ποτέ. Εργαζόμασταν πολύ και οι δύο και έτσι δημιουργήθηκε μια απόσταση μεταξύ μας…Ύστερα, ήμουν υποχρεωμένος να κάνω συνεχώς ταξίδια λόγω δουλειάς. Υπήρχαν διάφοροι καλοθελητές που με έβλεπαν στο εξωτερικό και πήγαιναν και της έλεγαν παράλογα πράγματα. “Tον είδαμε με μια καλλονή εδώ, τον είδαμε με μια άλλη εκεί”. Σε κάθε πόλη, είχα και από μια ερωμένη».

To 1964 το ζευγάρι χωρίζει και γίνεται ξανά πρωτοσέλιδο. Η τελευταία ατάκα της Τζένης Καρέζη πριν χωρίσει ήταν σύμφωνα με τον Ζάχο Χατζηφωτίου: «Εγώ είμαι η Τζένη Καρέζη και δεν μπορείς να με απατάς».

Tο χειρόγραφο σημείωμα της Τζένης Καρέζη στον Ζάχο Χατζηφωτίου

Η Τζένη Καρέζη και ο Ζάχος Χατζηφωτίου παρέμειναν φίλοι μετά το διαζύγιο μέχρι το τέλος της ζωής της ηθοποιού.

Πρόσφατα, ένα χειρόγραφο σημείωμα της Τζένης Καρέζη προς τον Ζάχο Χατζηφωτίου, είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από σελίδα του Instagram αφιερωμένη στην ηθοποιό. Η Τζένη Καρέζη το είχε γράψει λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή για να ευχαριστήσει τον πρώτο της σύζυγο για τα λευκά τριαντάφυλλα που της έστειλε.

«Ζάχο μου, έστω και αργά σ’ ευχαριστώ για την τόσο ανθρώπινη, ζέστη και πολύ συγκινητική κάρτα σου. Δίπλα τα αστραφτερά λουλούδια τη φώτιζαν ακόμα πιο πολύ… Να’ σαι καλά… Με πολλή αγάπη, Τζένη», έγραφε η Τζένη Καρέζη.

Στο περιστατικό, είχε αναφερθεί o Ζάχος Χατζηφωτίου στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατο της ηθοποιού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ