ΦΩΤΟ-Γοήτευσε η Όλγα με τη μαντήλα

ΦΩΤΟ-Γοήτευσε η Όλγα με τη μαντήλα

Δεν ήταν τυπικό, εθιμοτυπικό το ταξίδι της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, στη Σαουδική Αραβία, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». Σίγουρα, θα ισχυριζόταν κάποιος δεν πρόκειται για συνηθισμένο ταξίδι. Η συγκεκριμένη επίσκεψη, όμως, ήταν ουσιαστική.

Το γεγονός ότι για τους Σαουδάραβες η επίσκεψη δεν ήταν τυπική φάνηκε από την ώρα της προσγείωσης του αεροσκάφους. Η φιλοξενία που επιφύλαξαν στην υπουργό και γενικότερα στην ελληνική αποστολή στο Ριάντ ήταν εξαιρετική.

Ο Μουκρίν μπιν Αμπντουλαζίζ, ο δεύτερος στη διαδοχή του θρόνου των Σαούντ, σε ένδειξη της φιλοξενίας που επιφύλαξε, προσκάλεσε την κ. Κεφαλογιάννη σε δείπνο στο παλάτι του, που βρίσκεται σε προάστιο της σαουδαραβικής πρωτεύουσας. Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων επαναλειτουργίας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Ριάντ, καθώς και θέματα που αφορο��ν στη συνεργασία της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας στον τομέα του τουρισμού.

Η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε και με τον πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ.

Με τον ομόλογό της, Σουλτάν μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, η συνάντηση ήταν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Η κ. Κεφαλογιάννη παρουσίασε το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης στον τουριστικό κλάδο, αλλά και γενικότερα στην ελληνική οικονομία. Στη συζήτησή τους έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον εκσυγχρονισμό των τουριστικών υποδομών και την παροχή τουριστικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Με τον ομόλογό της υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και το Ριάντ κοινή πολιτιστική έκθεση.

Στη διάρκεια της παραμονής της στην πρωτεύουσα Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί και σε παραδοσιακό εορτασμό, κάτι σαν μεγάλη γιορτή θα λέγαμε, διάρκειας 8 ωρών.

Πάντα ενδεδυμένη με τη μαύρη αμπάγια, απαραίτητο ένδυμα και για την Ευρωπαία που θα θελήσει να επισκεφτεί τη χώρα της Μέσης Ανατολής, παρακολούθησε με τον ομόλογό της και άλλους πρίγκιπες τις τελετές σε διάφορα στάδια του Ριάντ με καμηλοδρομίες, παραδοσιακούς χορούς, κλπ.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ