Πεπεισμένος ο Παπαδημούλης ότι η συμφωνία θα κλείσει τις επόμενες εβδομάδες

Την άποψη ότι η συμφωνία θα κλείσει τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η ελληνική πλευρά έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην πορτογαλική εφημερίδα “Publico”.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία με τους θεσμούς θα κλείσει τις επόμενες εβδομάδες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί το αναγνωρίζουν αυτό. Το ΔΝΤ έχει μια διαφορετική προσέγγιση σε κάποια ζητήματα, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα και η ελάφρυνση του χρέους, αμφότερα ζητήματα στα οποία μπορούμε να καταλήξουμε μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

«Η κυβέρνηση και οι θεσμοί δεσμεύονται από τη συμφωνία. Πρόσθετα μέτρα με άμεση εφαρμογή, που προτείνονται πέραν των συμφωνηθέντων, δεν θα γίνουν αποδεκτά. Προέχει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ελάφρυνση του χρέους» επισημαίνει ο κ. Παπαδημούλης, ενώ σχετικά με την ψήφιση στην ελληνική Βουλή των νομοσχεδίων για ασφαλιστικό και φορολογικό, εκτιμά: «Θα υπερψηφιστούν από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αμφότερα είναι εξόχως σημαντικά για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία».

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Μητρόπουλος: Οι λαοί προδίδονται και όταν οι ηγέτες τους πειραματίζονται – ΒΙΝΤΕΟ 

Ο Μουζάλας για το χάος στην Ειδομένη: Δεν μπορούσαμε να επιβάλουμε την τάξη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ