Παυλόπουλος: Γίνεται προσπάθεια κόντρα στον παραλογισμό της τρόικας

Παυλόπουλος: Γίνεται προσπάθεια κόντρα στον παραλογισμό της τρόικας

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα ήταν αδιανόητο, από τη στιγμή που η Ελλάδα μέχρι σήμερα, πέτυχε αυτά που της είχαν επιβάλει, ο να έρχεται η τρόικα και να έχει αυτές τις απαιτήσεις, οι οποίες προστίθενται σε πράγματα που δεν γνωρίζαμε. Αυτό δείχνει ανθρώπους που δεν έχουν συναίσθηση ούτε της κατάστασης στην Ευρώπη, ούτε των ευθυνών τους», σχολίασε αρχικά ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:

«Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει ένα μεγάλο λάθος. Θα περίμενε κανείς μια μεγαλύτερη γενναιοψυχία ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί της παράλογες απαιτήσεις. Αντ’ αυτού υπάρχει μια μιζέρια η οποία δεν βοηθάει σε τίποτα».

«Υπάρχουν στιγμές στη ζωή των κρατών όπου η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να είναι δίπλα στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση δίνει μια μάχη διαπραγμάτευσης. Θα περίμενα από την αντιπολίτευση να τονίσει τον παραλογισμό της τρόικας. Αν υποκύψουμε στις παράλογες απαιτήσεις θα το πληρώσει ο Ελληνικός λαός. Η Ελλάδα πρέπει να βγει από αυτόν τον εφιάλτη. Δεν πρέπει να υπάρξει νέο μνημόνιο», σχολίασε ο κ. Παυλόπουλος και τόνισε:

«Τρίτο μνημόνιο, σαν και αυτό το οποίο γνωρίζουμε, το οποίο μονομερώς επιβάλει ορισμένα πράγματα, είναι αδιανόητο. Δεν το αντέχει ούτε η Ελληνική κοινωνία, ούτε η Ελληνική Δημοκρατία. Αρκετά έχουμε ζήσει τέτοιους περιορισμούς».

«Αφού μας επέβαλαν συγκεκριμένους όρους ως προς τον υπολογισμό του ελλείμματος, έρχονται αυτή τη στιγμή και αμφισβητούν, τα ίδια τα λογιστικά πρότυπα που μας επέβαλλαν. Δεν φτάνει που μας επέβαλλαν μηδενικό έλλειμμα, έρχονται να υπολογίσουν με άλλα στοιχεία το πλεόνασμα και σου λένε ότι θα το μοιράσεις όπως εμείς θέλουμε», πρόσθεσε.

«Επί κυβερνήσεων Παπανδρέου – Παπαδήμου, ότι μας έλεγαν το κάναμε. Επιτέλους τώρα γίνεται μια προσπάθεια. Έχουμε τον παραλογισμό της τρόικας. Οι δανειστές μας ζητούν πράγματα που υπερβαίνουν τις ανοχές της ίδιας της ευρωπαϊκής έννομης τάξης. Αυτό είναι εθνική προσπάθεια όλων»,

σχολίασε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ