ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Ανοίκεια επίθεση» Γεωργιάδη εναντίον του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Για τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά τη διαδικασία επιλογής αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού έβγαλε ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Στην ανακοίνωση κάνει λόγο για «πρωτοφανών διαστάσεων γεγονός» και προσθέτει μεταξύ άλλων:

«Η επιλογή του Υπουργού για τη θέση προκάλεσε τη διαφωνία του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που μάλιστα στοιχειοθετήθηκε σε σοβαρές αιτιάσεις, που αφορούν -μεταξύ άλλων- και σε καθυστερήσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης των καταχρηστικών χρεώσεων εκ μέρους των τραπεζών, την οποία το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει εγκαίρως αναδείξει στον δημόσιο διάλογο».

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης προέβη σε ανοίκεια επίθεση εναντίον του προέδρου της Επιτροπής και ότι τον κάλεσε «να παραιτηθεί από τη θέση του, στον βαθμό που δεν συμφωνεί μαζί του», όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη.

Προσθέτει, ακόμη, ότι «σε μια περίοδο που ο ρόλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμος, για την καταπολέμηση ολιγοπωλιακών πρακτικών αλλά και της αισχροκέρδειας στην αγορά, το εν λόγω περιστατικό προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό, ιδίως δε ο τρόπος που ο Υπουργός επέλεξε να επιτεθεί κατά του Προέδρου μιας Ανεξάρτητης Αρχής».

Τι συνέβη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Θετική γνώμη εξέφρασε η πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη να τοποθετηθεί η κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου, στη θέση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ωστόσο, κατά την συνεδρίαση προκλήθηκε ένταση μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης καθώς ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννης Λιανός έστειλε επιστολή στους βουλευτές καλώντας τους να απορρίψουν την πρόταση της κυβέρνησης ισχυριζόμενος πως η κα Νικολοπούλου ως διευθύντρια της ανεξάρτητης αρχής καθυστερούσε την έκδοση αποφάσεων και προστίμων κατά τραπεζών.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας την ενέργεια του κ. Λιανού μίλησε για «απαράδεκτη και αντιθεσμική» συμπεριφορά ενώ εξήγησε πως η σχετική νομοθεσία δεν υποχρεώνει την εκάστοτε κυβέρνηση να έχει την σύμφωνη γνώμη των προέδρων ανεξάρτητων αρχών για τον ορισμό των υπολοίπων μελών. Αναφορικά με την κα Νικολοπούλου ανέφερε ότι θητεύει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τα τελευταία χρόνια και κανείς από τους προηγούμενους προέδρους δεν είχε εκφράσει προβληματισμό για την επαγγελματική της επάρκεια.

«Ο κ. Λιανός επέλεξε να στείλει επιστολή για να φέρει την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση και να με κάνει να αλλάξω γνώμη. Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε πρόεδρο» είπε σε άλλο σημείο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ