ΠΑΣΟΚ: Καμία έκπτωση στα ανθρώπινα δικαιώματα

ΠΑΣΟΚ: Καμία έκπτωση στα ανθρώπινα δικαιώματα

 

«Το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι η οικονομική κρίση δεν αποτελεί λόγο για εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων», τονίζει σε ανακοίνωση ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η υιοθέτηση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στις 10 Δεκεμβρίου 1948 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών έθεσε το πλαίσιο προστασίας για τα βασικά ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Οικουμενική Διακήρυξη αποτελεί και σήμερα κείμενο αναφοράς και πλαίσιο αρχών για το ΠΑΣΟΚ», τονίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Με μια σειρά από πρωτοβουλίες συνεχίζουμε το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ».

«Από τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου της δεκαετίας του 80, στη θέσπιση ανεξάρτητων αρχών και τη νομοθεσία κατά των διακρίσεων, στο νόμο 3838/10 για την ιθαγένεια και τον 3907/11 για το άσυλο το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει τη σφραγίδα του στις περισσότερες σημαντικές στιγμές για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

«Σήμερα με την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή να εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση προτείνοντας την θεσμική καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το ΠΑΣΟΚ εισηγείται και ψηφίζει μια σειρά νομοθετημάτων που σκοπό έχουν τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου υποστήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.  Η προώθηση για ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου με διατάξεις που θα καλύπτουν όλες τις απειλούμενες ομάδες του πληθυσμού, η θέσπιση της δυνατότητας σύναψης συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια, η νέα νομοθεσία για τα ναρκωτικά και ο σύγχρονος μεταναστευτικός κώδικας είναι μερικές από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που φέρουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος και συμπληρώνει:

«Οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν στενά κομματικό χαρακτήρα. Αφορούν την επιβεβαίωση του κεκτημένου αρχών και αξιών όλων των πολιτικών παρατάξεων του συνταγματικού – ευρωπαϊκού τόξου. Για αυτό είναι συνάμα έκκληση για συνεργασία και συμπόρευση όλων».

«Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Ευρωκοινοβούλιο με οριακή πλειοψηφία των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των ευρωσκεπτικιστών και της ακροδεξιάς τάχθηκε κατά των αμβλώσεων και του δικαιώματος στην αντισύλληψη.

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση καταδεικνύει ότι παρά την παράδοση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη τίποτα δεν είναι αυτονόητο και απαιτείται διαρκής αγώνας και εγρήγορση. Σε αυτό τον αγώνα το ΠΑΣΟΚ ως ελληνικό κόμμα αλλά και ως μέλος της ομάδας των σοσιαλιστών – δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου θα είναι πάντα παρόν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ