Παραλήρημα του τουρκικού ΥΠΕΣ: Κατηγορεί την Ελλάδα για «fake news» και επιτίθεται στον Νότη Μηταράκη

Επιμένουν στις προκλητικές δηλώσεις τους στην Τουρκία και στα περί «fake news» από την πλευρά της Ελλάδας όσον αφορά στους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας κάνει λόγο για «ψευδείς ειδήσεις» και επιτίθεται στον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, λέγοντας ότι «παραμένει στη θέση του και συνεχίζει τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας, την ώρα που ο διευθυντής της Frontex αποπέμφθηκε από τη θέση του κατά τη διάρκεια των ερευνών».

Στη ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, την οποία συνοδεύει με φωτογραφίες άγνωστης προέλευσης που απεικονίζουν τραυματισμένους μετανάστες, τονίζει ότι ο Νότης Μηταράκης προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία των γυμνών μεταναστών.

«Για την οποία δεν παρέχεται καμία τοποθεσία ή ημερομηνία» σημειώνει επίσης η ανακοίνωση.

Ανάμεσα σε άλλα η τουρκική ανακοίνωση επισημαίνει ότι η Αθήνα προσπαθεί να καλύψει τα συστηματικά παράνομα pushback στα οποία «συστηματικά επιδίδεται» και την «κατάσχεση των προσωπικών αντικειμένων των μεταναστών, μεταξύ των οποίων τα χρήματά τους, τα τηλέφωνά τους, τις ταυτότητές τους και τα διαβατήριά τους».

Στη συνέχεια, το τουρκικό υπουργείο υποστηρίζει πως οι ελληνικές Αρχές πετούν αυτά τα αντικείμενα αυτά στη θάλασσα και βασανίζουν τους μετανάστες «χτυπώντας τους ενώ είναι γυμνοί με γκλομπ, τραυματίζοντάς τους με τέιζερ, πυροβολώντας εναντίον τους με πλαστικές σφαίρες ή βάζοντάς τους σε κατεστραμμένες λέμβους».

Παράλληλα, η προκλητική ανακοίνωση κάνει λόγο για «απάνθρωπη αντιμετώπιση και ενέργειες από πλευράς της Ελλάδας» ενώ υποστηρίζει ότι στο παρελθόν οι ελληνικές Αρχές έχουν ακόμη και πυροβολήσει εναντίον μεταναστών με σκοπό να τους σκοτώσουν.

«Μόλις τον περασμένο μήνα, τρύπησαν μια βάρκα που μετέφερε άτομα από τον Λίβανο, μεταξύ των οποίων μωρά και βρέφη, που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ιταλία. Έχοντας χάσει όλα τα τιμαλφή τους, οι άνθρωποι αυτοί αφέθηκαν να πεθάνουν. Ο 9 μηνών Asım και ο 4χρονος αδελφός του Abdülvahap έχασαν τις ζωές τους λόγω της απάνθρωπης συμπεριφοράς».

Κατηγορεί δε την Ελλάδα ότι δεν μπορεί να δώσει εξηγήσεις για αυτές τις «απάνθρωπες ενέργειες» στη διεθνή πολιτική σκηνή και επιχειρεί να ρίξει το φταίξιμο στην Τουρκία.

«Όπως ακριβώς έχουν σχετιστεί με φόνους, έτσι η ελληνική κυβέρνηση έχει σχετιστεί και με ψέματα και συκοφαντίες» γράφει επίσης η ανακοίνωση.

Για πολλοστή φορά , η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου και συνεχίζει με θράσος:

«Ζητάμε από την Ελλάδα, που ακόμα δεν έχει απαντήσει για τα πνιγμένα μωρά στο Αιγαίο, να σταματήσει την απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών και τη μεταναστευτική πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα θανάτους»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ