Παρακολουθήσεις: Αίτημα στις ΗΠΑ για δικαστική συνδρομή

Αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ απέστειλαν οι εισαγγελείς που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελλόμενες παρακολουθήσεις.

Της Άννας Κανδύλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενέργεια αυτή των εισαγγελικών λειτουργών εντάσσεται στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη των SMS που φέρονται να παγίδευσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των καταγγελλόντων πολιτικών και δημοσιογράφων, καθώς οι εταιρείες που φαίνεται να απέστειλαν τα «μολυσμένα» μηνύματα εμφανίζονται να έχουν έδρα στην Αμερική.

Οι εισαγγελείς, με το έγγραφό τους, ενημερώνουν τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές ότι διερευνούν την τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων, όπως η παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων. Με το αίτημα ζητούν στοιχεία για τις επίμαχες εταιρείες με στόχο να εντοπιστούν οι αποστολείς των ύποπτων μηνυμάτων.

Παράλληλα οι εισαγγελικοί λειτουργοί συνεχίζουν να εξετάζουν μάρτυρες, ενώ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνώνται τα κατασχεθέντα στις πρόσφατες εφόδους σε γραφεία εταιρειών και σπίτια προσώπων, που φέρονται να συνδέονται με τις εταιρείες που εμπορεύονται το παράνομο στην Ελλάδα λογισμικό predator.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ