Ένα λεπτό κράτησε η ληστεία στην Rolex – Οι κινήσεις των δραστών μέσα στο κατάστημα και η διαφυγή τους

Μόλις ένα λεπτό διήρκεσε η ένοπλη ληστεία με λεία 23 πανάκριβα ρολόγια στο κατάστημα της Rolex, στην οδό Κολοκοτρώνη στην Αθήνα, το πρωί της Τρίτης.

Ληστεία στην Rolex: «Άρωμα» από… «Ροζ Πάνθηρες» – Άρπαξαν 23 πανάκριβα ρολόγια

Οι τέσσερις ληστές έδρασαν με αστραπιαίες κινήσεις και κατάφεραν μέσα σε αυτό το ένα λεπτό, να εισβάλουν στο μαγαζί, να ακινητοποιήσουν τους υπαλλήλους, να αρπάξουν τα ρολόγια από την βιτρίνα και στη συνέχεια να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν σε βίντεο από το εσωτερικό του καταστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι τρεις εκ των τεσσάρων ληστών μπήκαν στο μαγαζί, ενώ ο τέταρτος παρέμεινε απ’ έξω, προκειμένου να τους ειδοποιήσει έγκαιρα, εάν χρειαστεί.

Ληστεία στην Rolex: Άρπαξαν τουλάχιστον 15 πανάκριβα ρολόγια – Πώς διέφυγαν οι δράστες

Ο ένας ληστής κρατούσε όπλο, με το οποίο απείλησε και ακινητοποίησε τους υπαλλήλους του μαγαζιού, ενώ οι άλλοι δύο άρπαξαν με «χειρουργικές» κινήσεις τα πανάκριβα ρολόγια που υπήρχαν στη βιτρίνα.

Σημειώνεται ότι στο σημείο εντοπίστηκε και το σφυρί που χρησιμοποίησαν οι θρασύτατοι ληστές για να σπάσουν τη βιτρίνα, όπου βρίσκονταν τα ρολόγια.

Ληστεία σε κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας

Πώς διέφυγαν από το κατάστημα

Αμέσως μετά τη ληστεία, οι δράστες χωρίστηκαν. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, οι δύο διέφυγαν με μοτοσικλέτα που είχαν σταθμεύσει ακριβώς έξω από το κατάστημα. Οι άλλοι δύο ληστές, όπως εικάζουν οι αστυνομικοί, διέφυγαν με άλλη μοτοσικλέτα που ήταν παρκαρισμένη σε κοντινή απόσταση.

Οι αστυνομικοί, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, προσπαθούν να συλλέξουν βιντεοληπτικό υλικό από παρακείμενα μαγαζιά και κτίρια, ώστε να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής των ληστών.

Παρόλο που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία εκτίμησης του ύψους της λείας των δραστών, πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξία του κάθε ρολογιού που έκλεψαν ξεκινά από 11.000 ευρώ.

Όλα τα πανάκριβα ρολόγια διαθέτουν σειριακό αριθμό, δηλαδή είναι μοναδικά. Ως εκ τούτου, αυτοί που τα έχουν στα χέρια τους δεν θα μπορούν να τα πουλήσουν εύκολα καθώς θα σημάνει συναγερμός και βέβαια δεν θα μπορούν να αξιοποιήσουν το σέρβις.

Τις επόμενες ώρες, οι ελληνικές Αρχές πρόκειται να δηλώσουν τους σειριακούς αριθμούς και μέσω της Ιντερπόλ θα στείλουν σήμα σε όλες τις χώρες, ώστε να σημάνει αμέσως συναγερμός σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο ίχνος των ρολογιών.

ληστεία rolex

«Άρωμα» από… «Ροζ Πάνθηρες»

Η σημερινή ληστεία παραπέμπει σε «επαγγελματικό» χτύπημα που θυμίζει τους διαβόητους «Ροζ Πάνθηρες», όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, οι δράστες δεν δίστασαν να χτυπήσουν πρωί, στην «καρδιά» της Αθήνας. Δεν πτοήθηκαν δηλαδή από το γεγονός ότι την συγκεκριμένη ώρα στο συγκεκριμένο σημείο κυκλοφορούν τόσοι πολλοί πολίτες. Ενδεχομένως να αξιοποίησαν και την κοσμοσυρροή προκειμένου να χαθούν πιο εύκολα τα ίχνη τους.

Επιπλέον, το σχέδιό τους ήταν πολύ καλά οργανωμένο και άψογα εκτελεσμένο. Οι δράστες γνώριζαν πώς θα μπορούσαν να διαφύγουν χωρίς να διακινδυνεύσουν τυχόν σύλληψή τους από την Αστυνομία.

Είναι σαφές, επίσης, για τους αστυνομικούς ότι οι εμπνευστές του σχεδίου δεν θα το έθεταν σε εφαρμογή εάν δεν γνώριζαν εκ των προτέρων το πού θα μπορούσαν να διοχετεύσουν τη λεία τους, τα πανάκριβα αυτά ρολόγια. Πρόκειται για ανθρώπους, δηλαδή, που πιθανόν έχουν διαπράξει και στο παρελθόν ανάλογες ληστείες.

Οι «Ροζ Πάνθηρες» είναι συμμορίες που δρουν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και σε όλο τον κόσμο, και βάζουν στο στόχαστρό τους μεγάλα κοσμηματοπωλεία, αρπάζοντας πολύτιμα αντικείμενα, μεγάλης αξίας.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ