Παπούλιας:Δεν μπορούμε να χάσουμε τη μάχη

 Παπούλιας:Δεν μπορούμε να χάσουμε τη μάχη

 

«Μεγάλη» χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος βρέθηκε στα Ιωάννινα για τον εορτασμό για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της πόλης.

«Εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, ένας από τους πιο ιστορικούς σταθμούς της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας. Πετύχαμε αυτό που νόμιζαν πολλοί ακατόρθωτο. Πώς το πετύχαμε;  Με την ομόνοια, με την σύμπνοια, με τον ηρωισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, με την πίστη ότι αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας ότι «ο Ελληνικός Λαός δίνει σήμερα μια μεγάλη μάχη στα όρια της αντοχής του».

Ο κ. Παπούλιας τόνισε, μετά το πέρας της παρέλασης στα Ιωάννινα ότι «με την πίστη, όπως και εκείνοι πολέμησαν το 1912-13, ότι θα κερδίσουμε και αυτή την μάχη».

«Δεν μπορούμε να χάσουμε αυτή την μάχη. Την δίνουμε για τα παιδιά μας, τη δίνουμε για τα εγγόνια μας, όπως και εκείνοι πολέμησαν για εμάς», πρόσθεσε.

«Είμαι βέβαιος ότι και αυτή η μάχη θα είναι νικηφόρα. Οι δυνάμεις του Ελληνικού Λαού είναι αστήρευτες. Το αποδεικνύει η ιστορία του. Θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους που αγωνίζονται. Σε όλους που δεν τους καταβάλλει αυτή η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης. Είναι οι σημερινοί ήρωες. Και υπάρχει μια αντιστοιχία με εκείνους τους ήρωες του Μπιζανίου. Χρειάζεται όμως και σήμερα αυτή η ομόνοια όλων μας, η συνείδηση του χρέους, η πίστη στη νίκη μας» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Διαβάστε επίσης:

100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Παπούλιας: Οι ‘Ελληνες έχουν αντοχές, έχουν γενναιότητα

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ