Παπαντωνίου: Παγκόσμιο ρεκόρ στις δαπάνες κατά τη θητεία Τσοχατζόπουλου

Tης Άννας Κανδύλη 

Σε αντίθεση τόσο με τη Βάσω Παπανδρέου όσο και με τους Κώστα Σημίτη και Ευάγγελος Βενιζέλο που κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γιάννος Παπαντωνίου απέφυγε τα επικριτικά σχόλια  για τον Άκη Τσοχατζόπουλο κατά την κατάθεσή του. Η μόνη αιχμή που άφησε ήταν όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση που βρήκε στο Υπουργείο Άμυνας, όταν αυτός ανέλαβε μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

“Σε ό,τι  αφορά τα οικονομικά του υπουργείου υπήρχε εκτίναξη των δαπανών. Είχαμε παγκόσμιο ρεκόρ μαζί με Ισραήλ και Αμερική. Υπήρχε μεγάλο άνοιγμα σε εξοπλισμούς, το ποιο όπως σωστά είπε ο κ. Σημίτης έπρεπε να κοπεί… Για το λόγο αυτό όταν ανέλαβα το ΥΕΘΑ  κινήθηκα με βάση το συμφέρον του δημοσίου. Εισηγήθηκα δραστικές περικοπές στο αμέσως επόμενο πρόγραμμα.”

Πρόσθεσε μάλιστα ερωτηθείς αν χωρεί δωροδοκία πως “Η μίζα έχει πολλές εξηγήσεις. Η πρωτόδικη απόφαση έχει ένα μεγάλο ειδικό βάρος. Εγώ δεν πρόκειται να υποκαταστήσω τη δικαιοσύνη.”

ΤΑ TOR M1 

Αναφερόμενος στην προμήθεια των TOR M1 είπε πως “Δεν πρόεκυψε κανένα στοιχείο  για δωροδοκία στα ΤΟRM 1 στην εξεταστική επιτροπή. Και όχι μόνο για το  κόμμα μου, αλλά για κανένα κόμμα. Τότε δεν ήταν τίποτα γνωστό. Μόνο όταν έγιναν οι δίκες στην Γερμανία και την Ρωσία. Μόλις έλαβα γνώση  αυτής της ανωμαλίας, για τα αντισταθμιστικά,  πήγα στη Ρωσία ήρθα σε συνεννόηση με τον ομόλογο μου τον κ. Ιβάνοφ και αντικατέστησε την εταιρεία που είχε κάνει τη λαμογιά με μια άλλη που έκανε τα αντισταθμιστικά. Η Ρωσία τα πλήρωσε δυο φορές.”

Πρόσθεσε δε ότι “Οι στρατιωτικοί ήταν πολύ ικανοποιημένοι .Σε ό,τι αφορά το σκέλος της υλοποίησης των αντισταθμιστικών υπήρχε μια τεράστια απάτη. Επέλεξα την πολιτική λύση. Είδα ότι τα αντισταθμιστικά δεν εκτελούνταν, άρα η Ελλάδα δεν εισέπραττε αυτά που έπρεπε να εισπράξει.

Εισαγγελέας: Θυμάστε αν ο Τσοχατζόπουλος σε κατ ιδίαν συναντήσεις επιχειρηματολόγησε υπέρ αυτής της επιλογής;

Παπαντωνίου: Δεν είχαμε άλλη σχέση περάν της αυστηρά επαγγελματικής.

Αναπληρωτής Εισαγγελέας .Εσείς διαβλέψατε πολιτική δίωξη;

Παπαντωνίου .Υπάρχει μια πρωτόδικη απόφαση που είναι φοβερή. Συνταρακτική. Αν το δικό σας δικαστήριο την επιβεβαιώσει…

Διαβάστε επίσης

Νέο αίτημα αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη

Η Βάσω Παπανδρέου στη δίκη του Άκη: Χωρούσε δωροδοκία στις συμβάσεις

Η Βάσω Παπανδρέου καταθέτει για τις “χρυσές” μίζες και τον Τσοχατζόπουλο. Ακολουθεί ο Γιάννος Παπαντωνίου

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ