Παπαδόπουλος:Αυτόνομη η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές

Παπαδόπουλος:Αυτόνομη η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές

 

«Η ΔΗΜΑΡ θα έχει αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος αναφορικά με το «άνοιγμα» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου στην κεντροαριστερά.

«Υπάρχουν αλλεπάλληλες κινήσεις από τον κ. Βενιζέλο. Μας είχε καλέσει να πάρουμε μέρος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εκεί υπήρξε η πρόταση για κοινή κάθοδο στις εκλογές και τώρα για τις ευρωεκλογές. Θεωρώ ότι εντάσσονται περισσότερο στα εσωκομματικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ αυτό το διάστημα. Αυτό που λέμε είναι ότι η ΔΗΜΑΡ θα έχει την αυτόνομη κάθοδό της στις ευρωεκλογές και αναζητούμε συμμαχίες προσώπων που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, αλλά έχουν πάρει σημαντικές αποστάσεις από πρακτικές του παρελθόντος», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο ΒΗΜΑ Fm.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ένταξης της ΔΗΜΑΡ στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ τόνισε: «το σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθούμε είναι ανεξάρτητο από τις συμμαχίες».

«Σας θυμίζω ότι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ίδια ευρωομάδα, για παράδειγμα. Θα το αντιμετωπίσουν τα όργανα του κόμματός μας και θα υπάρξει και συνεδριακή απόφαση. Στο συνέδριο θα αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί η ΔΗΜΑΡ», κατέληξε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης:

ΔΗΜΑΡ:Όχι σε κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ