Παπαδημούλης: Ασπιρίνη η επιμήκυνση

Παπαδημούλης: Ασπιρίνη η επιμήκυνση

Την άποψη ότι η πρόταση της Γερμανίας για επιμήκυνση της αποπληρωμής τους χρέους με χαμηλότερα επιτόκια δεν συνιστά μια βιώσιμη λύση εξέφρασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Real FM.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως αν δεν υπάρξει ένα γενναίο και δραστικό κούρεμα του χρέους η εθνική οικονομία δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στον δόμο της ανάκαμψης επισημαίνοντας τον κίνδυνο να καταστεί η Ελλάδα μια αποικία χρέους.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκρίνει ως λύση ένα δραστικό κούρεμα του δημοσίου χρέους από μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή ενώ θεωρεί ότι η συνεχής μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών καλλιεργεί ανασφάλεια.

Παράλληλα, δήλωσε αντίθετος στον σχηματισμός μιας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού καθώς όπως είπε η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση με σαφές πρόγραμμα, συνοχή, αποφασιστικότητα και διάθεση αλλαγής και όχι από έναν «οικουμενικό αχταρμά» που θα συνεχίσει τις ίδιες πολιτικές. Επίσης διαχώρισε την πολιτική συνεννόηση και συζήτηση από το «να μπούμε όλοι στην κυβέρνηση».

Τέλος ξεκαθάρισε ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου καθώς, όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης, είναι ένα ζήτημα που έχει βρει υποστηρικτές και εντός Γερμανίας.

 

Ακούστε το ηχητικό

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ