Παναγιωτόπουλος: Επικίνδυνοι οι “τσαμπουκάδες” των Τούρκων – ΒΙΝΤΕΟ

Στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέρθηκε μιλώντας χθες το βράδυ σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 30 κρούσματα, από τα οποία τα 21 είναι πλέον ενεργά, σε σύνολο 110.000 στελεχών και στρατευσίμων τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας παράλληλα ότι «πρόθεση του Υπουργείου είναι η χορήγηση αδειών στους μαθητές των στρατιωτικών σχολών μετά τις 27 Απριλίου». Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας με τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου εκτιμώντας ότι είναι ένα ακόμα δείγμα του εκνευρισμού των γειτόνων λόγω των πολλαπλών προβλημάτων τους.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι μετά τις 27 Απριλίου “θα επανεξετάσουμε την κατάσταση αυτή του εγκλεισμού, θα δοθούν κάποιες άδειες για να βγουν από τη Σχολή και να πάνε να δουν τους δικούς τους.»

Για τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση του κορονοϊού , ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι ο στόχος αυτή τη στιγμή είναι να παραχθούν εντός των ημερών 50.000 μάσκες για το προσωπικό μας και στην πορεία άλλες εκατό χιλιάδες.Επίσης να παραχθούν τόνοι αντισηπτικού το οποίο διανέμεται σε διάφορες συσκευασίες (μεγάλη, μεσαία, μικρή και ατομική ακόμα), σε όλα τα στελέχη. “Όσο βρίσκουμε πρώτη ύλη, το κατάλληλο ύφασμα για τις μάσκες και το οινόπνευμα για το αντισηπτικό, τόσο εντείνουμε τους ρυθμούς παραγωγής μας. Η ατομική συσκευασία αντιμετώπισης του κορονοϊού, θα διανεμηθεί στους νεοσύλλεκτους που θα καταταγούν τον Ιούνιο αλλά ει δυνατόν και στα στελέχη που υπηρετούν σε διάφορες μονάδες. Θέλαμε να ξεκινήσουμε από τα στελέχη που υπηρετούν στα φυλάκια των νησιών».

Περαιτέρω δήλωσε ότι «οι Διοικητές των Μονάδων ψάχνουν να βρουν τρόπους να βελτιώσουν τη διατροφή αυτών που στρατωνίζονται στις μονάδες».

Ο Τσαβούσογλου «ας μην αναζητεί ένοχους ή υποκινητές αλλού»

Με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι η Ελλάδα κάνει «λόμπι» εναντίον της Τουρκίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος διερωτήθη ««λόμπι» Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας για να κάνει τι» παρατηρώντας ότι αυτό που είδαμε και ζήσαμε στον Έβρο έχει συμβεί και έχει προβληματίσει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Ό,τι και να λέει ο κ. Τσαβούσογλου το δεδομένο παραμένει ότι απόπειρα παραβίασης των συνόρων έχει συμβεί. Προέτρεψε δε τον κ. Τσαβούσογλου «ας μην αναζητεί ένοχους ή υποκινητές αλλού.»

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη και τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέστησε σαφές ότι «όποτε τουρκικά αεροσκάφη επιλέγουν να εισέλθουν στο εναέριο χώρο μας αναχαιτίζονται». «Τώρα τελευταία βεβαίως έχουν αυξηθεί και οι υπερπτήσεις. Ίσως είναι ένα ακόμα δείγμα του εκνευρισμού των γειτόνων, ιδίως με δεδομένο ότι η θέση τους δεν είναι και η καλύτερη αυτή την στιγμή λόγω πολλαπλών προβλημάτων. Ίσως να μην περίμεναν και την αποφασιστική αντίδραση μας στον Έβρο ή αυτή την αποφασιστικότητα να μεταφέρεται και στον τρόπο που αποτρέπουμε στα νησιά», εκτίμησε. «Δεν ήταν συνηθισμένοι σε αυτά κατά το παρελθόν, αλλά τώρα πρέπει να συνηθίσουν», παρατήρησε.

«Η αποτρεπτική μας ικανότητα είναι μεγάλη και κάθε ημέρα θα έλεγα αναδεικνύεται χάρη στην προσπάθεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Αεροπόρους μας, το Ναυτικό μας και φυσικά το Στρατό Ξηράς στα χερσαία σύνορά μας», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.