Παναγιωτόπουλος: Αν πέσει αυτή η κυβέρνηση δεν υπάρχει άλλη λύση

Παναγιωτόπουλος: Αν πέσει αυτή η κυβέρνηση δεν υπάρχει άλλη λύση

Ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Πρωθυπουργό.

«Ο Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν νοείται να έχουμε άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Η κυβέρνηση δεν έχει αρνηθεί ποτέ να πάρει δημοσιονομικά μέτρα, η τρόικα όμως επιμένει προς την άλλη κατεύθυνση», σχολίασε αρχικά ο κ. Παναγιωτόπουλος και συνέχισε:

«Δεν είναι εύκολη υπόθεση η φοροδιαφυγή. Έχουνε γίνει βήματα. Να μην αρνηθούμε ότι έχει γίνει δουλειά. Αλλά η συνήθεια του Έλληνα να φοροδιαφεύγει η να φοροαποφεύεί χρονολογείται από την έχουμε πρόοδο σημαντική και εκεί τα πράγματα βελτιώνονται».

«Η διαπραγμάτευση είναι σε οριακό σημείο. Εμπιστεύομαι τον Σαμαρά και πιστεύω ότι θα τα βγάλει πέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σχολίασε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

«Ο βασικός συνδετικός ιστός αυτών που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι η αντίληψη πως αν αυτή η κυβέρνηση πέσει, δεν υπάρχει άλλη λύση. Είναι κρίμα για την Ελλάδα ότι έγιναν αυτά που έγιναν στο κοινοβούλιο πριν από λίγες μέρες και δεν μπορέσαμε να ακούσουμε από την αντιπολίτευση μια συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση. Ήταν απογοητευτική η εικόνα της αντιπολίτευσης».

«Ο Πρωθυπουργός έχει αφήσει ανοιχτή την πόρτα στη ΔΗΜΑΡ και στην ίδια τη Δημοκρατική Αριστερά, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι η αποχώρηση τους από την συγκυβέρνηση δεν τους έκανε καλό», σχολίασε σχετικά με την προτροπή της κ. Μπακογιάννη, να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ