Ουκρανία: Η ανακοίνωση της ΔΑΠ, η αιχμηρή απάντηση της ΚΝΕ και οι εξηγήσεις που ζήτησε ο Κουτσούμπας από τον Μητσοτάκη

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην ΚΝΕ και την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με φόντο τις πορείες που πραγματοποιούνται κατά του πολέμου στην Ουκρανία

“Μια σωστή πλευρά έχει η ιστορία: Την πάλη των λαών κόντρα στην αδικία!” αναφέρει χαρακτηριστικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, κάνοντας λόγο για ανακοίνωση-παραλήρημα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

“Και αδιάβαστη και ανιστόρητη πιάστηκε η ΔΑΠ, η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, η οποία κατηγορεί την Πανσπουδαστική και τους φοιτητές που διαδηλώνουν κατά του πολέμου ως εντολοδόχους της Ρωσίας! Αδιάβαστη, γιατί αγνοεί τις δεκάδες αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων, με πρόταση της Πανσπουδαστικής, που καταδικάζουν απερίφραστα τη ρωσική εισβολή, αναδεικνύουν τους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας που πυροδότησαν τη σύγκρουση και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό λαό. Αλληλεγγύη που δε συμβαδίζει με την αποστολή όπλων και τη μετατροπή της Ελλάδας σε πολεμικό ορμητήριο, όπως πράττει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ & ΚΙΝΑΛ.

Ανιστόρητη, γιατί, εκτός του ότι αγνοεί ότι η Πανσπουδαστική δεν ιδρύθηκε το 1940 (!!!), αντιγράφει τις αντικομμουνιστικές και χρυσαυγίτικες γελοιότητες περί “ξενοκίνητων κομμουνιστών”, με τις οποίες στήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα χιλιάδες αγωνιστές από το εμφυλιακό κράτος.

Η πλειοψηφία του λαού και της νέας γενιάς τάσσεται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας: Με τους λαούς ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών” αναφέρει η ΚΝΕ.

“ΠΚΣ – Ρωσία, 82 χρόνια αγάπης, πίστης και αφοσίωσης” σημείωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε χθεσινή της ανακοίνωση.

“Για ακόμα μια φορά στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Στο Μακεδονικό με τους Σκοπιανούς, στον Έβρο με τους Τούρκους και τώρα με τους Ρώσους. Η ΠΚΣ και οι υπόλοιπες αριστερές παρατάξεις, με τις ίσες αποστάσεις που κρατούν μας δείχνουν έμμεσα τα συμφέροντα που επιθυμούν να εξυπηρετήσουν και αυτά σίγουρα δεν ωφελούν την Ελλάδα.

Χρησιμοποιώντας τους Φοιτητικούς Συλλόγους σαν κομματικό τους όργανο διοργανώνουν συναυλίες συμπαράστασης και πορείες ενάντια στον ιμπεριαλισμό με σύνθημα “έξω η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ”. Ενδεικτικό είναι το ότι σε κανένα ΔΣ πανελλαδικά δεν έχουν καταδικάσει τη Ρωσική επιθετικότητα απερίφραστα, επιχειρώντας ουσιαστικά να ρίξουν το φταίξιμο για τον αυταρχισμό της Ρωσίας σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχουν μάλιστα το θράσος να παρουσιάζουν τη θέση τους σαν απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων χρησιμοποιώντας τους ως μια επίφαση νομιμότητας, γεγονός το οποίο είναι απολύτως ψευδές, επιχειρώντας να πείσουν την κοινή γνώμη ότι η νεολαία είναι μαζί τους. Εμείς αυτή την εργαλειοποίηση των συμφοιτητών μας και των φοιτητικών συλλόγων δεν θα την επιτρέψουμε.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πρώτοι από όλους καταδικάσαμε την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας η οποία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και οδηγεί στη δυστυχία και το θάνατο χιλιάδες ανθρώπους. Στεκόμαστε στο πλευρό του Ουκρανικού λαού συλλέγοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Η ΠΚΣ και τα μέλη της που φώναζαν «η αλληλεγγύη το όπλο των λαών» δείχνουν για ακόμη μια φορά την υποκρισία τους, γυρίζοντας την πλάτη στον λαό της Ουκρανίας που σήμερα χρειάζεται βοήθεια και στήριξη. Η στάση τους, παρ’ όλο που δεν μας εκπλήσσει, μας δημιουργεί το ερώτημα: 82 χρόνια μετά δεν ντρέπονται να δέχονται ακόμα εντολές από το Κρεμλίνο;” ανέφερε η ΔΑΠ στην ανακοίνωσή της.

Μητσοτάκης Κουτσούμπας

Η επικοινωνία Μητσοτάκη – Κουτσούμπα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε στον πρωθυπουργό “απαράδεκτα φαινόμενα αντικομμουνισμού, διαστρέβλωσης και παραποίησης των θέσεων του ΚΚΕ που εκπορεύονται από δυνάμεις και κύκλους της ΝΔ (π.χ. από τη ΔΑΠ στον χώρο της νεολαίας), με αφορμή τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά γενικεύοντας και για όλη την ιστορική του διαδρομή”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ