Άγρια κόντρα Γεωργιάδη-Αρσένη στη Βουλή: “Εάν αυτά είναι πραγματικότητα, είναι ανατριχιαστικά”

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή, με αφορμή τις καταγγελίες της Κωνσταντίνας Αδάμου για το ΜέΡΑ25. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στις καταγγελίες της ανεξάρτητης πλέον βουλευτού, ενώ απάντησε ο Κρίτων Αρσένης. Μέρος στην αντιπαράθεση, πήρε και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Βλάχος.

Αρχικά, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένη: “δεν είχα την τύχη, όπως εσείς, να γίνω ευρωβουλευτής και μάλιστα εκ διορισμού από τον κ. Παπανδρέου και να παίρνω και τον μεγάλο μισθό του ευρωβουλευτού”.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση Αδάμου, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: “Το να φεύγει ένας βουλευτής και να ανεξαρτητοποιείται από κάποιο κόμμα, είναι κάτι συμβαίνει στη Βουλή των Ελλήνων. Μπορεί να υπάρχουν πολιτικοί λόγοι… Αυτά όμως που λέει η κ. Κωνσταντίνα Αδάμου για το ΜέΡΑ25 και στα οποία δεν έχω ακούσει απολύτως καμία απάντηση, ούτε από τον Γιάνη Βαρουφάκη ούτε από τον κ. Αρσένη που είναι τόσο πολύ ευαίσθητος”.

Άρχισε, δε, να διαβάζει από το κινητό του τα όσα κατήγγειλε η κα Αδάμου: “σου απαγορεύουμε να μιλάς. Σε εγκαλώ, σου παίρνω τον λόγο τώρα και δεν θα ξαναμιλήσεις”, της είπε κατ’ αυτήν ο κ. Βαρουφάκης, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. “Αφού θέλησες να κάνεις παιδί να μείνεις σπίτι σου. Να παραιτηθείς και να παραχωρήσεις τη θέση σου στον επόμενο. Δεν είμαστε εδώ για να γεννοβολάς εσύ”, συνέχισε να διαβάζει.

“Εδώ μιλάμε για την ισότητα και την καταπολέμηση του σεξισμού και των διακρίσεων και συμφωνούμε φαντάζομαι όλα τα κόμματα της Βουλής σε αυτά. Και ο κ Αρσένης, που είναι τόσο  ευαίσθητος επί των κοινοβουλευτικών προθεσμιών, στο ότι η συνάδελφος σας καταγγέλλει ότι της κάνατε στο κόμμα σας μπούλινγκ γιατί ήταν έγκυος, έχετε δώσει κάποια οποιαδήποτε απάντηση; Εγώ δεν βρήκα καμία απάντηση. Να πείτε ότι αυτά που λέει είναι ψέματα, θα την πάμε στα δικαστήρια. Έχει περάσει πολύ στα ψιλά του κοινοβουλίου. Εάν αυτά είναι πραγματικότητα, είναι ανατριχιαστικά πράγματα, που ξεπερνάνε κάθε όριο πολιτικής συμπεριφοράς και αναδεικνύουν γι’ άλλη μια φορά την υποκρισία της Αριστεράς”, συνέχισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Η αντίδραση του κ. Αρσένη υπήρξε άμεση με τον βουλευτή του ΜέΡΑ25 να επισημαίνει: “Δεν θα αναφερθώ στον οχετό που εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης. Δεν έχω διοριστεί ποτέ, έχω εκλεγεί”.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Βλάχος, ο οποίος απευθύνθηκε στον κ. Αρσένη λέγοντας ότι η εκλογή με κομματική λίστα είναι κατ’ ουσίαν διορισμός.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Βλάχος: Ε όχι και δεν είστε διορισμένος. Δεν εκλεγήκατε ευρωβουλευτής με λίστα;

Αρσένης: Τι λέτε; Εκτελείτε χρέη προέδρου ή απαντάτε; Είναι διορισμός αυτό;

Βλάχος: Τι είναι αυτό; Εκλογή είναι;

Αρσένης: Προφανώς!

Βλάχος: Όταν είστε δεύτερος στη λίστα και βγάζει πέντε δεν είναι διορισμός αυτό;

Αρσένης: Δηλαδή τους ευρωβουλευτές της ΝΔ τους ψήφισαν με σταυρό όταν υπήρχε λίστα;

Βλάχος: Όταν ήταν λίστα τους ευρωβουλευτές τις αποφάσιζε το κόμμα

Ο κ. Αρσένης συνέχισε λέγοντας πως τη μισή αποζημίωση από την ευρωβουλή την έχει “μοιράσει σε κινήματα” και πως θεωρεί τιμή για το κοινοβούλιο αλλά και το κόμμα του να έχουν έγκυο στις τάξεις τους.

“Δέχομαι κ. Αρσένη ότι πιστεύετε όσα είπατε. Το πρόβλημα είναι ότι η κ. Αδάμου έχει κάνει καταγγελίες. Το να λέει βουλευτής ότι ο Βαρουφάκης της έλεγε αυτά τα πράγματα, την εξύβριζε αφορά εσάς. Αν λέει ψέματα θα πρέπει να την καταγγείλτε, δεν είναι συνηθισμένη διαφωνία, δεν είναι ο  Λαφαζάνης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία απολυόταν  και έκανε τέτοια καταγγελία η εταιρία θα είχε σοβαρό πρόβλημα στο δικαστήριο”, ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: “Το ΜέΡΑ25 θέλει να δείχνει ευαίσθητο αλλά στα του οίκου σας δεν σας βλέπω με την ίδια ευαισθησία! Σε κόμμα που θα συνέβαιναν αυτά δεν θα έμενα”.

“Έχουν υπάρξει ανακοινώσεις. Από ένα κόμμα που δεν έχει ντροπή να σκοτώνει παιδιά με πους μπακς στο Αιγαίο δεν θα δεχθούμε και κριτική”, απάντησε ο κ. Αρσένης, προκαλώντας νέα αντίδραση από τον κ. Βλάχο: “Με τις υπερβολές που λέτε θα πατσίσουμε; Να είστε προσεκτικός σε αυτά που λέτε!. Όταν απευθύνεστε στη ΝΔ θα είστε πιο προσεκτικός. Σας παρακαλώ πολύ. Αυτά που λέτε τα ακούνε και άλλοι και καταλαβαίνετε πόσο κακό κάνετε”.

ΜέΡΑ25: Θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε

Σε ανάρτηση στο Twitter, το Μέρα25 επισημαίνει:

“Το γεγονός ότι ο @AdonisGeorgiadi πιάνει στο στόμα του το ΜέΡΑ25 σημαίνει ότι το ΜέΡΑ25 κάνει καλά τη δουλειά του. Θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε και να ξεσκεπάζουμε την ολιγαρχία και τα τσιράκια της”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ