Ομόφυλα ζευγάρια: Αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου

Αρχίζει σήμερα στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ομόφυλα ζευγάρια: «Κεραυνοί» από ιερέα – «Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ παύουν να είναι μέλη της εκκλησίας»

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου καλούνται στην επιτροπή οι αρμόδιοι φορείς, ενώ τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην ολομέλεια προς συζήτηση στις 14 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ψηφιστεί την επόμενη μέρα, οπότε και αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Ομόφυλα ζευγάρια: Διαβάστηκε η εγκύκλιος στις Εκκλησίες – Μητροπολίτης Σεραφείμ: Αν αγαπάμε τα παιδιά δεν θα τα βαπτίζουμε

Ο νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ίδιου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ.

Αντικείμενο του παρόντος νόμου αποτελούν: α) η τροποποίηση του Αστικού Κώδικα, προκειμένου να αναγνωρισθεί η δυνατότητα σύναψης γάμου από πρόσωπα του ίδιου φύλου, β) οι αναγκαίες παρεμβάσεις στην εργατική νομοθεσία για την προστασία των ομοφύλων συζύγων και γονέων, γ) η διεύρυνση της προστασίας από διακρίσεις και δ) η ειδικότερη ρύθμιση σχέσεων με στοιχεία αλλοδαπότητας.

Επισπεύδων υπουργός είναι ο Άκης Σκέρτσος. Το βάρος της εισήγησης της συμπολίτευσης θα σηκώσει η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα. Και τα δύο αυτά στοιχεία φέρουν ιδιαίτερο συμβολισμό, για τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην ισότητα στο γάμο. Οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας προσέρχονται στη συζήτηση με θετική προαίρεση. Στο δημόσιο διάλογο ωστόσο αρκετοί βουλευτές, κατά κύριο λόγο από τη Νέα Δημοκρατία, έχουν διαφοροποιηθεί και είτε θα καταψηφίσουν είτε θα απέχουν από την ψηφοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει την δική του πρόταση νόμου, η οποία δεν αποκλείει το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. Κατά συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την δική του πρόταση πληρέστερη από το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης και είναι ένα ερώτημα αν η ψήφος του θα είναι «ναι» σε όλα (και επί της αρχής και στα άρθρα).

«Ιερός πόλεμος» για την επέκταση του πολιτικού γάμου

Την Κυριακή, στις εκκλησίες της χώρας οι ιερείς διάβασαν από Άμβωνος την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που «κατακεραυνώνει» το νομοσχέδιο για τον γάμο και τη δυνατότητα τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Σε όλες τις ενορίες, οι ιερείς κάλεσαν του πιστούς να καταδικάσουν το νομοσχέδιο, μένοντας πιστοί στις παραδόσεις της χριστιανικής πίστης.

Η επιστολή είχε αναφορές από το βιβλίο της Γενέσεως και αναφέρθηκε στον ιερό θεσμό της οικογένειας και στον ρόλο του πατέρα και της μητέρας για την ανατροφή των παιδιών. Συγκεκριμένα, οι ιεράρχες αναφέρουν, ότι τα παιδιά αναπτύσσονται γνωρίζοντας τη μητρότητα και την πατρότητα, που είναι απαραίτητα στοιχεία για τη μετέπειτα εξέλιξή τους, ενώ σε άλλο σημείο τονίστηκε ότι δεν μπορεί η Εκκλησία να αποδεχθεί και την επέκταση, του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια, γιατί θα προδώσει την αποστολή της.  Και ως προς το θέμα της υιοθεσίας των παιδιών, καταδικάζει τo να ζουν σε ένα περιβάλλον σύγχυσης γονεϊκών ρόλων.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε και σε «οργανωμένο σχέδιο κατά του Χριστιανισμού».

«Γιατί δεν γίνεται αυτή η προσπάθεια στο Ισλάμ, δεν γίνεται στην Κίνα, γιατί δεν γίνεται στις Ινδίες, γιατί δεν γίνεται στην Αφρικανική ήπειρο; Ο Χριστιανισμός πρέπει να σαπίσει και εκεί είναι η μεθοδία και όλο το πρόβλημα. Είμεθα υπέρ του υγιούς ερωτισμού, είμαστε υπέρ του ερωτισμού που λέει ο Θεός: αγάπη, άνδρας και γυναίκα».

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Εκκλησία δεν θα πρέπει να επιτρέπει τη βάφτιση παιδιών που προέρχονται από γονείς του ίδιου φύλου.

«Εάν αγαπάμε τα παιδιά, δεν θα τα βαπτίζουμε, γιατί; Για να τους δώσουμε τη δυνατότητα να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι αμαρτία, είναι κακό. Για την εκκλησία είναι θανάσιμη διαγωγή, άρα λοιπόν τα παιδιά να μην επαναλάβουν τα λάθη των κηδεμόνων τους και να μην γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ