Ολοκληρώνεται η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό – Τι θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός

Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται το βράδυ στη Βουλή η ψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2022.

Η πενθήμερη συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και από το μεσημέρι, και μετά, θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών με την αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής του δύναμης, ενώ θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες, είχαν τοποθετήθηκαν περί τους 200 βουλευτές, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, αλλά και 36 υπουργοί και υφυπουργοί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με το enikonomia.gr με «φόντο» το «ράλι» των διεθνών τιμών, το οποίο έχει ανεβάσει τόσο ψηλά τις τιμές που η κρατική συνδρομή μόλις και μετά βίας καλύπτει το ¼ των χρημάτων που καλούνται να πληρώσουν τα νοικοκυριά, ο κύβος ερρίφθη για νέα αύξηση της επιδότησης με τα ακριβή ποσά να αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό.

Τι ποσά θα καλύψει η νέα επιδότηση

Αν και η αύξηση αναμένεται να είναι «γενναία» και πάλι δεν καλύπτει ολόκληρη την ζημιά από τις ανατιμήσεις που βαρύνουν τους λογαριασμούς των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Η επιδότηση για τις καταναλώσεις Δεκεμβρίου δεν αποκλείεται να ανέβει ακόμη και στα επίπεδα των 230 ευρώ/MWh, υψηλότερη κατά 77% σε σχέση με την ισχύουσα (130 ευρώ/MWh), η οποία υιοθετήθηκε για τον Νοέμβριο και επρόκειτο να εφαρμοστεί και τον τρέχοντα μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές, θα γλιτώσουν 69 ευρώ από τις αυξήσεις του μήνα έναντι 39 ευρώ με βάση τα όσα είχαν αποφασιστεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ