Οι συμβουλές του Μεϊμαράκη στην Κωνσταντοπούλου – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εγκάρδιο κλίμα έγινε το μεσημέρι η τελετή παράδοσης στο Γραφείο του προέδρου της Βουλής.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, παραδίδοντας στην κ. Κωνσταντοπούλου, δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει προσωπικά για την επίτευξη συνεννόησης στη Βουλή, ενώ επιφύλασσε αναφορά και στον κ. Σόιμπλε.

«Αλίμονο αν ο κάθε υπουργός της ΕΕ μπορεί να κουνάει το χέρι του με αυτό τον τρόπο σε δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις και αλίμονο αν υπάρχουν κυβερνήσεις που δεν σέβονται τους κανόνες που πρέπει να υπάρχουν στην ΕΕ» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής, ωστόσο, σε άλλο κλίμα από αυτό που αποτυπώθηκε στη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, άφησε αιχμές για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από το κόμμα του κατά την άσκηση του έργου του. «Όταν είσαι πάνω στην έδρα, πρέπει να ενεργείς θετικά ακόμη και όταν το κόμμα σου διαφωνεί ή σου πετάει μπηχτές πίσω από την πλάτη σου» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Αλλά και λίγο αργότερα, σχολιάζοντας την ομιλία της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια, για τον τρόπο παραγωγής του νομοθετικού έργου κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι τα ζητήματα των άσχετων τροπολογιών ή των κατεπειγόντων νομοσχεδίων είναι ευθύνη της πλειοψηφίας και όχι του προέδρου της Βουλής. Είπε ακόμη ότι ο ίδιος προσπάθησε να πείσει την εκτελεστική εξουσία, αλλά δεν τα κατάφερε πάντα στον βαθμό που θα ήθελε.

Με χαρά υποδέχθηκε τη δέσμευση του κ. Μεϊμαράκη για επίδειξη πνεύματος συνεργασίας, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και για μια ακόμη φορά εξήρε το κοινοβουλευτικό πνεύμα και το ήθος με το οποίο ο κ. Μεϊμαράκης υλοποίησε «μια άψογη διαδικασία ενημέρωσης και παράδοσης».

Ο απερχόμενος και η νέα πρόεδρος της Βουλής συνομιλούσαν στον ενικό κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης την οποία παρακολούθησαν οι γονείς της προέδρου της Βουλής, ο πατέρας της, Νίκος Κωνσταντόπουλος και η μητέρα της, Λίνα Αλεξίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης, που υποδέχθηκε τη νέα πρόεδρο της Βουλής με δύο στοργικά φιλιά, δήλωσε χαρούμενος που η κ. Κωνσταντοπούλου έσπασε το ρεκόρ ψήφων που είχε εκείνος και δήλωσε πως θα είναι απολύτως ικανοποιημένος όταν ο πρόεδρος της Βουλής φτάσει να εκλέγεται με 300 ψήφους. Και οι δύο ευχαρίστησαν τον τέως αντιπρόεδρο της Βουλής, Ιωάννη Τραγάκη για την άψογη διαδικασία, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης επιφύλαξε ειδική αναφορά στους υπαλλήλους, τη Φρουρά, τις υπηρεσίες της Βουλής, αλλά και τους δημοσιογράφους για τη συνεργασία που είχαν. Ταυτόχρονα, έσπευσε να επισημάνει πως όταν ο ίδιος εκλέχθηκε πρόεδρος βρήκε εκεί και δεν άλλαξε τον ειδικό και τον γενικό γραμματέα.

Με μια μεγάλη ανθοδέσμη υποδέχθηκαν την πρόεδρο της Βουλής, τα μέλη του Συλλόγου της Βουλής, που της ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο της.

Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε επίσης:

O συνδυασμός Μεϊμαράκη – Κωνσταντοπούλου – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ