Οι «Σκιές του Αιγαίου»… ανατίναξαν τον Γοργοπόταμο με κομάντο της SAS

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Ακόμη μία εντυπωσιακή άσκηση των «Σκιών του Αιγαίου», που μαζί με επίλεκτους κομάντο της SAS διεξήγαγαν συνεκπαίδευση αναβίωσης της επιχείρησης καταστροφής της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ακόμη μία εντυπωσιακή άσκηση (ουσίας και όχι για τις φωτογραφίες) των «Σκιών του Αιγαίου» της Ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Αυτή τη φορά, από την Τρίτη 22 έως το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ) της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και της Special Air Service (SAS) του Ηνωμένου Βασιλείου διεξήγαγαν συνεκπαίδευση αναβίωσης της επιχείρησης καταστροφής της γέφυρας του Γοργοποτάμου, που έλαβε χώρα την 25 Νοεμβρίου 1942.

Η συνεκπαίδευση με την επωνυμία «HARLING DROP» περιλάμβανε την πραγματοποίηση πορείας 50 χιλιομέτρων, στην διαδρομή της ορεινής περιοχής της Φθιώτιδας που χρησιμοποιήθηκε κατά την εκτέλεση της επιχείρησης «HARLING», για την προώθηση Ελλήνων και Βρετανών Καταδρομέων στον Γοργοπόταμο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ταυτόχρονα, το Σάββατο, στο πλαίσιο της επιχείρησης «ANTARES» της Δύναμης Κρούσης του Γαλλικού Αεροπλανοφόρου CHARLES DE GAULLE (CDG) στην Μεσόγειο Θάλασσα, πραγματοποιήθηκε ελεύθερη πτώση αλεξιπτωτιστών των Γαλλικών Ειδικών Δυνάμεων από Αεροσκάφος στο CHARLES DE GAULLE, οι οποίοι στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ελικόπτερο και πραγματοποίησαν καταρρίχηση με χρήση FAST ROPE στην Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ