Οι μίζες στο «περισκόπιο» της Δικαιοσύνης

Οι μίζες στο «περισκόπιο» της Δικαιοσύνης

Μίζες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον 10 πρόσωπα για δύο εξοπλιστικά προγράμματα φέρεται να ομολογεί ότι έδωσε ο αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας STN Atlas και κατηγορούμενος για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, Πάνος Ευσταθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή, 12ωρη απολογία του, εμπλέκει στην υπόθεση της διακίνησης των παράνομων αμοιβών για προμήθειες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δυο αρχηγούς Σωμάτων -Ναυτικού και Στρατού-, στρατιωτικούς μέλη Επιτροπών, δύο πρώην στελέχη της ΕΒΟ αλλά και τρεις ή τέσσερις υψηλόβαθμους υπαλλήλους της γερμανικής εταιρείας.

Ο Ευσταθίου φέρεται να υποστήριξε ότι από στελέχη της γερμανικής εταιρείας, τα οποία κατονόμασε, πήρε χρήματα για «ωφέλημες πληρωμές» τα οποία μοίρασε σε διάφορα πρόσωπα που είχαν κρίσιμα πόστα στο ΥΠΕΘΑ. Ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είπε στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ότι έδωσε τις παράνομες αμοιβές για τα προγράμματα προμήθειας των υποβρυχίων και των αντιπυραυλικών συστημάτων ASRAD.

Μάλιστα, ο ανακριτής ζήτησε από Ευσταθίου τα ονόματα των προσώπων που έλαβαν μίζες από την κορυφή έως τη βάση της ιεραρχίας. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος δεν φέρεται να αναφέρθηκε σε εμπλοκή πρώην υπουργού, ενώ, αντίθετα καταγγέλλει τον συγκατηγορούμενό του και ήδη προφυλακισμένο Αντώνη Κάντα ως «εκβιαστή».

Διαφωνία ανακριτή – εισαγγελέα για την προφυλάκιση

Πάντως, ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκισή ή μη του Ευσταθίου και η απόφαση θα ληφθεί σήμερα.

Η γνώμη του εισαγγελέα ήταν να αφεθεί ελεύθερος με όρους ο 83χρονος και έτσι για το θέμα θα αποφανθεί το αρμόδιο Συμβούλιο.

Στο νοσοκομείο με αδιαθεσία ο κατηγορούμενος

Ο 83χρονος, όταν ενημερώθηκε ότι ο ανακριτής Γ. Μαλλής έκρινε ότι πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή, ένιωσε αδιαθεσία.

Έτσι, το βράδυ της Πέμπτης, διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» με ασθενοφόρο που τον παρέλαβε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ