Οι κηδείες των 3 στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στην Λιβύη – Τι γίνεται με την ΕΔΕ

Η ελληνική γη υποδέχεται τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τον αδόκητο χαμό τους στην Λιβύη, τη στιγμή που κατευθύνονταν με την αυτοκινητοπομπή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ντέρνα.

Λιβύη: «Ήταν ένας σταυραετός των Αγράφων» – Συγκλονίζει ο θείος του 27χρονου αρχιλοχία από το Μουζάκι

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το κλίμα είναι βαρύ στις Ένοπλες Δυνάμεις που θρηνούν τον αδόκητο χαμό των τριών στελεχών τους.

Τραγωδία στην Λιβύη: Νέο ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο από το τροχαίο δυστύχημα

Σήμερα, στις 5.00 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του 27χρονου Αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιου Βούλγαρη – μέλους της ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων, της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Η κηδεία του στελέχους των «Σκιών του Αιγαίου» θα πραγματοποιηθεί στην Κοίμηση της Θεοτόκου στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Αύριο στις 11.00 θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα οι κηδείες των δύο νοσηλευτριών.  Η κηδεία της 46χρονης Αντιπλοιάρχου (ΥΝ) Γλυκερίας Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ θα γίνει στην Κομοτηνή και τις 40χρονης Επισμηναγού (ΥΝ) Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, στου Παπάγου.

Λιβύη: Αυτοί είναι οι Έλληνες στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους

Σε εξέλιξη η ΕΔΕ

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει διατάξει το ΓΕΕΘΑ για την διακρίβωση όλων των πτυχών της τραγωδίας, ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό ερώτημα αναπάντητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο διενεργών την ΕΔΕ θα επεκτείνει την έρευνα και στην Λιβύη, με τους οδηγούς του φορτηγού με την ανθρωπιστική βοήθεια που ακολουθούσε το μοιραίο λεωφορείο αλλά και τους οδηγούς των δύο συνοδευτικών τζιπ να καλούνται για καταθέσεις, ως αυτόπτες μάρτυρες.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μεταβεί στην Λιβύη κλιμάκιο από την Ελλάδα αλλά μπορεί να γίνει κατά παραγγελία από προσωπικό του Ελληνικού Προξενείου στην Βεγγάζη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ