Οι έδρες στην Κρήτη – Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή

Έχει αρχίσει σταδιακά να διαμορφώνεται η εικόνα για τις έδρες που παίρνουν τα κόμματα στην Κρήτη, ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση του συνόλου των εκλογικών τμημάτων υπάρχει περίπτωση αλλαγών.

Οι έδρες που παίρνει παραδοσιακά η Κρήτη είναι 16 και συγκεκριμένα 8 ο νομός Ηρακλείου, 4 τα Χανιά και από δύο έδρες ο νομός Λασιθίου και ο νομός Ρεθύμνου.

Μέχρι στιγμής – κι ενώ η ενσωμάτωση βρίσκεται κοντά στο 80% – έχει δημιουργηθεί το εξής σκηνικό:

Νομός Ηρακλείου

Στο νομό Ηρακλείου παίρνει 3 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγονται οι: Τσίπρας Αλέξιος, Μιχελογιαννάκης Ιωάννης και Βαρδάκης Σωκράτης. Σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας αφήσει την έδρα του στο Ηράκλειο εκλέγεται και ο Νίκος Ηγουμενίδης.

Μία έδρα παίρνει η ΝΔ και εκλέγεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ωστόσο αν την αφήσει τότε θα εκλεγεί ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Επίσης από μία έδρα παίρνουν τα κόμματα: Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ (εκλέγεται ο Βασίλης Κεγκέρογλου), ΚΚΕ (εκλέγεται ο Μανώλης Συντυχάκης), Ποτάμι (εκλέγεται ο Σπύρος Δανέλλης) και ΑΝΕΛ (εκλέγεται ο Πάνος Καμμένος, ωστόσο αν αφήσει την έδρα τότε θα εκλεγεί ο Γρηγόρης Μακαρώνας).

Νομός Χανίων

Στο νομό Χανίων τρεις έδρες λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγονται οι: Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολάκης και Βάλια Βαγιωνάκη.

Επίσης μία έδρα παίρνει το Ποτάμι και εκλέγει τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Νομός Ρεθύμνης

Στο νομό Ρεθύμνης μία έδρα παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγει τον Ανδρέα Ξανθό και μία η ΝΔ που εκλέγει τον Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Νομός Λασιθίου

Στο νομό Λασιθίου μία έδρα παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγει τον Εμμανουήλ Θραψανιωτάκη και μία η ΝΔ που εκλέγει τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

 

ΠΗΓΗ: cretapost.gr

Διαβάστε επίσης

Ποιοι βουλευτές εκλέγονται – Συνεχής ενημέρωση 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ