O Σακελλαρίδης για την ανακοίνωση του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας – ΒΙΝΤΕΟ

Το όνομα του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την Τετάρτη θα διεξαχθεί η ψηφοφορία, όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σημειώνεται ότι από το απόγευμα πληροφορίες ήθελαν τον Πρωθυπουργό να κάνει διάγγελμα προκειμένου να ανακοινώσει το όνομα του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μάλιστα οι κάμερες και το συνεργείο της ΝΕΡΙΤ είχαν λάβει θέσεις μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου εν αναμονή των δηλώσεων του κ. Τσίπρα. 

Ωστόσο, λίγο μετά τις 9:30 ο κ. Σακελλαρίδης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε:

“Η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι να ανακοινώσει την πρότασή του για τον υποψήφιο αμέσως μετά το βράδυ της Δευτέρας που είναι η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, να συνεδριάσει την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα και εκεί να ανακοινώσει το όνομα και η ψηφοφορία να γίνει την Τετάρτη”.

“Δεν ανετράπη κανένας σχεδιασμός. Η συζήτηση σήμερα αφορούσε τον σχεδιασμό για το πώς θα γίνει η ανακοίνωση και προφανώς οι συζητήσεις που γίνονταν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου αφορούσαν και την εξέλιξη και τις πληροφορίες σε σχέση με την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup”, σημείωσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπήρξε πρόβλημα με την αριστερή πλατφόρμα και δεν έγινε σήμερα η ανακοίνωση του ονόματος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε:

“Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπήρξε. Αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε. Το μυαλό μας είναι στη δύσκολη διαπραγμάτευση που γίνεται ώστε ο ελληνικός λαός να μπορέσει επιτέλους να ανασάνει. Εκεί είναι όλη μας η σκέψη, όλες μας οι προσπάθειες”.

 

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

 

 

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ευρώπη θα αλλάξει σελίδα

Συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ