Ο πρέσβης της Κύπρου στον Realfm 97,8 για τον Κασσελάκη: Δεν υπάρχει περιθώριο για τέτοια ατοπήματα

Για το θέμα και τις αντιδράσεις που προέκυψαν με τον Στέφανο Κασσελάκη και τη δήλωσή του περί «κρατιδίου» όσον αφορά στα Κατεχόμενα μίλησε ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

Στέφανος Κασσελάκης: «Καταιγίδα» αντιδράσεων μετά το ατόπημα με το ψευδοκράτος

Όπως είπε ο κ. Κενεβέζος, «το Κυπριακό πουλάει. Επειδή κάθε μέρα που κυκλοφορώ και συνομιλώ μου λένε ότι  “ξέχασαν στην Ελλάδα το Κυπριακό”, ο κ. Κασσελάκης άθελά του απέδειξε ακόμη μια φορά ότι τα εθνικά αντανακλαστικά σε σχέση με το Κυπριακό είναι έντονα και ισχυρά ανεπτυγμένα. Ο κόσμος όμως, μέσα στην καθημερινότητα, τα προβλήματά του, τις δυσκολίες, την προσπάθεια επιβίωσης και μέσα σε όλα αυτά που περιλαμβάνει ο ανθρώπινος προσωπικός και συλλογικός χάρτης, κάποιες φορές, κάποια ζητήματα που είναι μακρινά – έχουμε κλείσει σχεδόν 50 χρόνια από την εισβολή – τα αφήνεις στο περιθώριο. Αλλά αυτό το περιθώριο ποτέ δεν ακυρώνει τη μεγάλη σχέση».

Ο κ. Κενεβέζος πρόσθεσε ότι «αυτά τα ατοπήματα, αυτά τα σφάλματα γίνονται για να μας θυμίζουν ότι ακόμα στον πυρήνα της καρδιάς μας και της σκέψης μας ζητήματα όπως το Κυπριακό παραμένουν όπως πρέπει να παραμένουν, στη σκέψη και τη συναίσθηση του συλλογικού Ελληνισμού. Όσον αφορά στη συγκεκριμένη δήλωση, προφανώς εντάσσεται στο πλαίσιο του ότι ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος μπαίνει στην πολιτική με τον τρόπο που μπαίνει, δεν είχε μια καθαρή εικόνα, μια καθαρή σχέση με την ορολογία».

Στέφανος Κασσελάκης: «Θέλω δύο μήνες εξάσκηση στα ελληνικά» – Το βίντεο μετά τις αντιδράσεις για το «κρατίδιο της Τουρκίας»

Ο ίδιος τόνισε ότι «σε ένα πολίτευμα όπως αυτό της Ελλάδος μας ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι όχι μόνο κρίσιμος, αλλά ισάξια και ισότιμα κρίσιμος με τον ρόλο της κυβέρνησης. Μπορεί ακόμη περισσότερο στη σύγχρονη εποχή, ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καθίσταται ίσως και πιο σημαντικός από εκείνον της κυβέρνησης. Εδώ έρχεται και κουμπώνει το εάν μπορούμε για το πιο ισχυρό, το πιο σημαντικό και κρίσιμο ζήτημα που είναι το Κυπριακό να κάνουμε τέτοια ατοπήματα. Επαφίεται στον καθέναν από εμάς να το αξιολογήσει».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ