Ο Ομπάμα στον Τσίπρα: Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους – ΒΙΝΤΕΟ

Τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι για εμάς μεγάλη η χαρά και η τιμή να έχεις επιλέξει την Ελλάδα ως έναν από τους σταθμούς του τελευταίου ευρωπαϊκού ταξιδιού σου και αυτό μπορεί να δώσει από μόνο του σημαντικά μηνύματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στη διεθνή κοινότητα», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα στάθηκε όρθια» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι ελπίζουμε οι κόποι του λαού να βρουν σύντομα ανταπόκριση και να έχουμε θετική εξέλιξη στα σημαντικά θέματα που έχουμε μπροστά μας στις διαπραγματεύσεις που αφορούν στην κρίση του χρέους και μια θετική εξέλιξη με τους εταίρους μας που αφορά σε όλη την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία, αλλά και το Κυπριακό στο οποίο όλοι ελπίζουμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Ο Μπαράκ Ομπάμα από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα και τον ελληνικό λαό για τη θερμή υποδοχή.

«Εμμένουμε στην θέση μας ότι μόνο με τη λιτότητα δεν γίνεται τίποτα. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους για να υπάρξει μια βιώσιμη ανάπτυξη», υπογράμμισε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε, επίσης, τον ελληνικό λαό για τη στάση του απέναντι στους πρόσφυγες και τον πρωθυπουργό για τις θέσεις που ανέπτυξε στη Σύνοδο Κορυφής γι’ αυτό το ζήτημα.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, είπε, «πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία και τη βοήθειά μας θα μπορέσουν να βρουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη Ομπάμα: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι «Ράμπο» – ΦΩΤΟ

Τι είπαν μπροστά στις κάμερες Παυλόπουλος – Ομπάμα – ΒΙΝΤΕΟ

Η απορία του Ομπάμα στον Παυλόπουλο για το Προεδρικό Μέγαρο – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ