Ο Μεϊμαράκης επιμένει να φλερτάρει με το “όχι”

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Εντός του Σαββατοκύριακου ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του για την ηγεσία της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που μέχρι αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr, έλεγε στους συνεργάτες του πως επιμένει να κλείνει προς το όχι και να μην είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίζεται κάθετα αρνητικός με τη διαδικασία που έχει αποφασιστεί για την ψηφοφορία του νέου αρχηγού από φίλους και μέλη της ΝΔ χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά κάποιος ξεκάθαρος εκλογικός κατάλογος που θα διασφαλίσει το αδιάβλητο της διαδικασίας.

«Θα ψηφίζουν οι περαστικοί και μετά θα πάνε και δίπλα και θα ξαναψηφίσουν εάν θέλουν» λέει στους συνομιλητές του, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος έχει ήδη βάλει θέμα και για το ποιος μπορεί να είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου: Δηλαδή να είναι βουλευτής – ίσως και σε δεύτερη θητεία – και σε καμία περίπτωση ένα πρόσωπο που μπορεί να μην έχει καμία απολύτως σχέση με τη ΝΔ.

Ωστόσο, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος – με τις πιέσεις και του Κυριάκου Μητσοτάκη – κατέληξε σε μια ανοιχτή διαδικασία και το μόνο που μπορεί να αλλάξει στην τελική ευθεία προς την εκλογή νέου προέδρου – είναι να υπάρξει μια «φόρμουλα» ώστε να υπάρξουν εκλογικοί κατάλογοι για να αποφευχθεί η «ξένη ψήφος» για τα εσωκομματικά του κόμματος.   

Σε συνέντευξη του στην «Αγορά»  ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζε μεταξύ άλλων: «Θα τα αλλάξω όλα, εκτός από το όνομα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr ο κ. Μεϊμαράκης – παρά το γεγονός ότι μέχρι χθες δεν είχε συναντήσει τον Κώστα Καραμανλή – έχει ήδη μιλήσει μαζί του αρκετές φορές -χωρίς όμως να έχει αλλάξει κάτι ως προς την αρνητική του στάση στο ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα.

Η απόφαση του κ. Μεϊμαράκη θα κρίνει και το πως θα κινηθούν οι υπόλοιποι «δελφίνοι». Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, μέσω συνεργατών τους, έχουν ζητήσει τους καταλόγους των συνέδρων και των μελών της πολιτικής επιτροπής από τη Λ. Συγγρού ενώ την τελική του απόφαση θα ανακοινώσει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, αφού πρώτα μιλήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Βαρύ κλίμα με Σαμαρά

Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί στις σχέσεις Μεϊμαράκη – Σαμαρά. Παρά τις όποιες επίσημες διαψεύσεις ακούγονται από τα επιτελεία τους, η αλήθεια είναι πως πολλά στελέχη της ΝΔ που σήκωσαν το βάρος αυτής της προεκλογικής περιόδου, είναι χολωμένα με τη στάση του τέως πρωθυπουργού. Γιατί;

Θεωρούν πως ο κ. Σαμαράς επί της ουσίας έδωσε ένα σμπαραλιασμένο κόμμα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου γνωρίζοντας ότι η χώρα οδεύει προς τις εκλογές και η ΝΔ σε μια εκλογική συντριβή – όπως πιστεύουν. Και αμέσως μετά τις 20 Σεπτεμβρίου στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Σαμαρά έσπευσαν, όπως λένε οι ίδιοι, να βγουν και να αμφισβητήσουν την προεκλογική στρατηγική, η οποία ουδόλως μπήκε στη βάσανο της κρίσης μετά την ήττα του Ιανουαρίου.

Από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά αντικρούουν όλες τις κατηγορίες με το επιχείρημα ότι ο ίδιος βγήκε μπροστά για να στηρίξει το πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη όταν αποφάσισε να κάνει πίσω και να ανοίξει τις διαδικασίες για την αλλαγή σκυτάλης στη ΝΔ.

Πηγή: Real.gr

 

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης: “Υποψηφιότητα και εμού και του Βορίδη δεν θα μπορούσε να υπάρξει”

Μητσοτάκης: “Η κοινωνία αποφασίζει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ