Ο Λοβέρδος λέει για τις εκλογές

Αναλυτική αναφορά στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ενόψει των νέων εκλογών, καθώς και στη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, κάνει ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Λ’ Ουνιτά».

«Είμαστε η βασική δύναμη της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, γιατί αυτό είναι το πρόγραμμά μας, ήταν ο αγώνας μας τα δυόμιση χρόνια που προσπαθούσαμε η Ελλάδα να μην γονατίσει και γιατί είναι η τοποθέτησή μας από την ίδρυσή μας και μετά», υπογραμμίζει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, «αν σκεφθεί κανείς ότι η απόσταση των τριών πρώτων κομμάτων, στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ήταν της τάξης των πέντε μονάδων, το ΠΑΣΟΚ έχει σαφώς μεγάλες προσδοκίες ότι με τον αγώνα του, ξεκινώντας και από μηδενική βάση, θα αυξήσει κατά πολύ τα ποσοστά του. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά».

«Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μια επιθετική αναπτυξιακή πολιτική που να αρχίσει αμέσως», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Εργασίας και Υγείας, ο οποίος -σχετικά με την έξοδο ή την παραμονή στο ευρώ- πιστεύει ότι «στο βαθμό που ενισχυθούν οι δυνάμεις με πραγματικό προσανατολισμό την πα��αμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την ενδυνάμωσή της, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την χώρα».

Σε ό,τι αφορά τις πιθανές μετεκλογικές εξελίξεις, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «υπάρχει υποχρέωση συνεργασίας με κάθε δύναμη που έχει ευρωπαϊκό πρόσημο. Ναι στο ευρώ, δηλαδή, ναι στην ευρωζώνη, ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και επιθετικές αναπτυξιακές πολιτικές».

Σε σχέση ερώτηση της Λ’ Ουνιτά για την αυτοκριτική στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει: «Παράλληλα με τον αγώνα για τις εκλογές, συντελείται και η διαδικασία ριζοσπαστικής αλλαγής της παράταξής μας. Η βασική μας αδυναμία, τα δυόμιση χρόνια που προηγήθηκαν, ήταν οι καθυστερήσεις στις αναπτυξιακές πολιτικές. Αυτός, σήμερα, είναι ο μεγάλος μας στόχος».

Αναφορικά, τέλος, με την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία και τη γενικότερη στάση της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελας Μέρκελ, ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι «οι χώρες της Ευρώπης χρειάζονται μια κεντρική πολιτική ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι όλοι-και η Γαλλία αποτελεί την αιχμή αυτής της προσπάθειας- πρέπει να ξαναδούν το θέμα αυτό. Και η Γερμανία, πρέπει να το ξανασκεφθεί».  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ