Ο Καμμένος για τους… τζιχαντιστές: Δεν απείλησα κανέναν – ΒΙΝΤΕΟ

“Aυτό που έγινε στο Παρίσι αφορά όλους μας. Αφορά την ασφάλεια της Ευρώπης και τίποτα δεν είναι ίδιο μετά την Παρασκευή το βράδυ” σημείωσε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφέρθηκε και στις κατηγορίες που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για τη δήλωσή του πως αν η Ελλάδα δεν βοηθηθεί οικονομικά να σταθεί στα πόδια της τότε το πρόβλημα του προσφυγικού θα μεταφερθεί στο κέντρο της Ευρώπης. “Με την δήλωση αυτή δεν απείλησα κανέναν όπως κατηγορήθηκα από την Αντιπολίτευση. Εγώ προσπάθησα να πω με μία κραυγή αγωνίας, ότι το θέμα της μετανάστευσης δεν είναι μόνο θέμα της Ελλάδας ή της Ιταλίας. Προέβλεψα τι θα γινόταν”, δήλωσε. 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν έχουν περάσει στην χώρα μας και τζιχαντιστές, ο υπουργός τόνισε ότι οι τζιχαντιστές δεν είναι επαγγελματίες τρομοκράτες.

«Ο τζιχαντιστής δεν είναι επαγγελματίας τρομοκράτης. Εδώ έχουμε ένα φαινόμενο που δεν υπάρχει παρόμοιο. Χρειάζεται ανταλλαγή πληροφοριών και διεθνής συνεργασία». Μάλιστα όπως είπε δεν υπάρχει βάση δεδομένων για να υπάρχουν πληροφορίες για αυτούς που αποτελούν εξτρεμιστικά στοιχεία. Παρόλα αυτά ο υπουργός απέδωσε τα εύσημα στους άνδρες κυρίως του Λιμενικού για τους οποίους είπε ότι κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους.

Για το αν η Ελλάδα εμπλακεί στον πόλεμο στην Συρία ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν συμμετέχει με χερσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή. Η Ελλάδα έχει πολύτιμο ρόλο ως εγγυήτρια σταθερότητας στην περιοχή παρά ως μέρος των δυνάμεων, τόνισε.

Σχετικά με την λύση που χρειάζεται για το προσφυγικό, ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε την θέση του ότι αυτή βρίσκεται στα χέρια της Τουρκίας. «Τα hot spots, τα κέντρα υποδοχής μεταναστών, πρέπει να γίνουν στην Τουρκία» τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι η συμφωνία πρέπει να διευρυνθεί καθώς πρόκειται για ένα διεθνές ζήτημα. 

Μάλιστα ο κ. Καμμένος υπενθύμισε τον λόγο που πήρε την απόφαση να στηρίξει το νέο μνημόνιο γιατί όπως είπε η άλλη λύση που πρότεινε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η μετατροπή της σε αποθήκη ψυχών.

«Πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε την συμφωνία για να μπορέσουμε να αποφύγουμε αυτή την κόλαση που θα έκανε την Ελλάδα αποθήκη ανθρώπων» είπε.

 

 

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δείτε επίσης:

Ο συνεργάτης των Eagles of Death Metal που δεν κατάφερε να γλιτώσει – ΦΩΤΟ

Αντίποινα από τους Γάλλους – Βομβάρδισαν το προπύργιο του ISIS

Το μέλλον του Άσαντ, η τρομοκρατία και το προσφυγικό στην ατζέντα της G20

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ