Ο Καλίν απειλεί την Ελλάδα: Θα έχει σοβαρές συνέπειες εάν επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στην Κρήτη

Τη σκυτάλη των προκλητικών δηλώσεων και των απειλών εναντίον της Ελλάδας έλαβε ο Ιμπραήμ Καλίν. Ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας δήλωσε ότι η Ελλάδα θα έχει σοβαρές συνέπειες εάν αποφασίσει την επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Καλίν είπε χαρακτηριστικά ότι «θα υπάρχουν σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα. Θα αντισταθούμε σφοδρά, δεν θα το αποδεχθούμε».

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου ποια θα είναι η απάντηση της Τουρκίας, εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στην Κρήτη, ο Καλίν απάντησε:

«Το είπε πρόσφατα και ο υπουργός Εξωτερικών, ότι οποιαδήποτε επέκταση άνω των 6 μιλίων, όχι 12 μιλίων, θα αντιμετωπίσει την άμεση αντίρρηση, την αντίθεση και τη σφοδρή αντίσταση από την Τουρκία. 

Να το ξεκαθαρίσουμε. Αφήστε τα 12 μίλια, δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε αν τα επεκτείνουν και πάνω από 6, 7, 8 και 9 μίλια. Και αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα. Περιμένουμε και ελπίζουμε να μην καταφύγουν σε τέτοιο δρόμο. Αν κάνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θα τα αφήσουμε ποτέ αναπάντητα.

Επιπλέον, ο Καλίν είπε ότι αν η Ελλάδα επεκτείνει τα «χωρικά ύδατα στην Κρήτη, τα πλοία μας θα βγαίνουν στη Μεσόγειο από τα ελληνικά χωρικά ύδατα».

«Δεν θα το αποδεχθούμε. Είναι εναντίον του Διεθνούς Δικαίου» πρόσθεσε.

«Διότι η επέκταση της Κρήτης στα 12 μίλια σημαίνει πως ένα πλοίο δικό μας η διεθνές πλοίο που ξεκινά από τη Μαύρη Θάλασσα, τον Μαρμαρά ή τις δικές μας περιοχές στο Αιγαίο, για να φτάσει στη Μεσόγειο θα πρέπει να περάσει μόνο από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Είναι εναντίον τους Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας και τoυ εθιμικού Δικαίου» είπε ο Καλίν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ