Ο Κακλαμάνης για τις νέες επενδύσεις

Ο Κακλαμάνης για τις νέες επενδύσεις

«Τέσσερις εταιρείες δήλωσαν σε ισολογισμούς τους επενδύσεις άνω του 1 εκατ. ευρώ και έξι έχουν ενεργητικό άνω του 1 εκατ., την περίοδο του 2012». Αυτό αναφέρεται σε απάντηση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετά από σχετική ερώτησή μου για το πόσες νέες επενδύσεις έγιναν, κατά τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα, δήλωσε ο βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης επισημαίνει τα εξής: «Σύμφωνα με το έγγραφο του «Invest in Greece» (Επενδύστε στην Ελλάδα), ο οποίος αποτελεί εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου, οι επιχειρήσεις με νέο ΑΦΜ, την περίοδο 2012, ανέρχονται σε 4.142, αλλά μόνο τέσσερις εταιρείες δήλωσαν σε ισολογισμούς τους επενδύσεις άνω του 1εκατ. ευρώ και μόνο έξι έχουν ενεργητικό άνω του 1 εκατ. για αυτό το χρονικό διάστημα.

Βάσει του εγγράφου, στοιχεία παγίων (επενδύσεων) υπάρχουν διαθέσιμα για 33 από τις 4.142 εταιρείες, επειδή η πλειονότητα τους ιδρύθηκε, μετά από το β’ τρίμηνο του 2012, ως σήμερα και δεν έχουν κλείσει εταιρική χρήση, για να υποβάλλουν ολοκληρωμένους ισολογισμούς. Έτσι, δεν υπάρχουν γι΄ αυτές στοιχεία εξέλιξης επενδυτικών μεγεθών.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της «Invest in Greece», Στέφανο Ησαία, o αριθμός των εταιρειών που επένδυσαν-επενδύουν, από την περίοδο 2012 ως σήμερα, είναι πολύ μεγαλύτερος και πως ανάπτυξη δεν σημαίνει μόνο καινούριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα.

Επίσης, πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν και οι ήδη λειτουργούσες στη χώρα μας επιχειρήσεις, οι οποίες, εντός του 2012-2013, επέκτειναν τις δραστηριότητές τους με τη δημιουργία λ.χ. νέων μονάδων παραγωγής.

Το ερώτημα, που θέτω τότε, είναι:

Γιατί η ανεργία, αντί να μειώνεται, αυξάνεται σε ιλιγγιώδες ρυθμούς; Υπάρχει, άραγε, κανείς Έλληνας, που να μην επιθυμεί την πραγματική (αλλά όχι εικονική) ανάπτυξη;

Και στο κάτω-κάτω της γραφής, το θέμα είναι τι έχει γίνει ως τώρα με έργα και όχι στα λόγια.

Γι΄ αυτό και θα επανέλθω εκ νέου στις αρχές του 2014, όταν θα έχει η κυβέρνηση ολοκληρωμένα τα στοιχεία, ελπίζοντας ότι οι νέες επενδύσεις στη χώρα μας θα έχουν πολλαπλασιαστεί κατά δεκάδες.

Για το καλό της πατρίδας μας, για το καλό των Ελλήνων….»

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ