Ο Φώτης Κουβέλης στον Real Fm

Ο Φώτης Κουβέλης στον Real Fm

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μίλησε στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε στην Αθήνα αλλά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

«Είναι ζητούμενο τι θα κομίσει ο κ. Σόιμπλε. Υπάρχει μια πρόταση για την δημιουργία μιας ειδικής αναπτυξιακής τράπεζας ενός ταμείου με τη συμμετοχή του Ελληνικού ΕΣΠΑ αλλά και χρημάτων της επενδυτικής τράπεζας. Μιλάμε για 100 εκατ. ευρώ, ένα εξαιρετικά μικρό ποσό», σχολίασε αρχικά ο κ. Κουβέλης και συνέχισε:

«Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον αλλά είναι ανοιχτός ο χαρακτήρας αυτού του ταμείου. Είναι ανοιχτό το ποσό με το οποίο θα πάρει μέρος η επενδυτική τράπεζα της Γερμανίας. Το ζητούμενο είναι τι θα πει η Ελληνική κυβέρνηση».

«Αναμφισβήτητα θα πρέπει να θέσει το ζήτημα του κατοχικού δανείου. Είναι μια αξίωση της Ελλάδας η οποία έχει βάση στο διεθνές δίκαιο», είπε ο κ. Κουβέλης, σχετικά με το θέμα του κατοχικού δανείου.

«Ήμουν απών για καθαρά τεχνικής φύσεως ζήτημα», σχολίασε ο κ. Κουβέλης σχετικά με την απουσία του από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και συνέχισε:

«Η θέση της δημοκρατικής αριστεράς θα προσδιορίζεται ως μια υπεύθυνη κοινοβουλευτική δύναμη. Καταψηφίσαμε το πολυνομοσχέδιο με την εξαίρεση δύο άρθρων ακριβώς από μια υπεύθυνη θέση, δηλώνοντας ότι δεν συμμερίζομαι το αφήγημα της βέβαιης επιτυχίας».

«Η δημοσιονομική προσαρμογή δεν θα έχει αποτέλεσμα αν τώρα δεν υπάρξουν μέτρα για την λιτότητα», σχολίασε ακόμα ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:

«Αυτό που προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι απορύθμιση, κάνει τις όποιες απολύσεις με οριζόντιο τρόπο, χωρίς διαθεσιμότητα, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς κινητικότητα και υποτάσσεται».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ